fbpx
Велика Британія передасть Україні 13 броньованих автомобілів для евакуації цивільних

Велика Британія передасть Україні 13 броньованих автомобілів для евакуації цивільних

Велика Британія Війна з Росією Військова допомога Україна

Уряд Великої Британії направить в Україну 13 броньованих автомобілів для безпечної евакуації мирного населення.

Про це повідомляють на сайті уряду Об’єднаного королівства.

Ця допомога – відповідь на прямий запит України, щодо безпечного та стійкого транспорту для цивільних з зони бойових дій.

Окрім евакуації броньований транспорт використовуватимуть для чиновників українських міністерств, які пересуватимуться у тимчасові командні пункти, створені для роботи уряду та відновлення ключової інфраструктури, наприклад, енергопостачання, в оточених районах.

Ця остання допомога бронетехнікою захистить українців, які намагаються втекти від російських обстрілів, та підтримає українських чиновників під час виконання важливої роботи“, – заявила міністр закордонних справ Ліз Трасс.

Елізабет Трасс, Міністр закордонних справ Великої Британії

Поліція та Національна гвардія України теж будуть використовувати такі автомобілі.

Які саме це машини не повідомили. Зазначили, що вони модернізовані саме для того, аби протистояти “всім тактикам російських військових, які призводять до загибелі мирного населення”.

Це спеціалізовані повнопривідні машини, з бронею, яка витримує високошвидкісні кулі, протипіхотні міни та саморобні вибухові пристрої.

Машини почнуть прибувати на схід України вже найближчими днями, а логістичні групи британського уряду працюють над тим, щоб вони були доставлені якнайшвидше.

Нагадаємо, з’явилася інформація, що офіційні особи Ізраїлю все більше схиляються до надання Україні військової та гуманітарної допомоги. Це пов’язано з все більшою кількістю свідчень про звірства російських військових щодо мирного населення.

Велика Британія Війна з Росією Військова допомога Україна