fbpx
Велика Британія придбає САУ Archer

Велика Британія придбає САУ Archer

BAE Systems Артилерія Велика Британія САУ "Archer" Світ

Британська армія придбає 155-мм самохідні артилерійські установи Archer від BAE Systems, щоб замінити передані Україні гаубиці AS90.

Про це повідомляє видання Shephard.

Джерела видання повідомили, що найближчим часом оголосять про міжурядову угоду між Великою Британією та Швецією, згідно з якою британська армія отримає від шести до восьми САУ Archer.

Після доставки вони забезпечать Королівську артилерію тимчасовими можливостями, оскільки низку артилерійських систем BAE Systems AS90 155mm/39cal SP виведуть зі штату та поставлять в Україну.

Імовірно, на замовлення Великої Британії BAE Systems Bofors поставить артилерійські установки Archer на шасі іншої колісної платформи.

Так, нещодавно міністерство оборони Швеції уклало контракт з Bofors на 24 САУ Archer на базі вантажівки Rheinmetall MAN Military Vehicles HX-series 8×8 із захищеною кабіною. Для демонстрації вже створено прототип.

FH77 BW L52 Archer

Archer – це шведська 155-мм самохідна артилерійська установка, розроблена компанією BAE Systems Bofors.

Артилерійська частина самохідної гаубиці повністю автоматизована, її основа – 155-мм гармата FH 77B із довжиною ствола у 55 калібри. Механізм заряджання дозволяє випускати 6 снарядів за 30 секунд по різних траєкторіях.

Артилерійський комплекс може вести вогонь усією номенклатурою боєприпасів стандарту НАТО включно з боєприпасами BONUS та коригованими снарядами M982 Excalibur, що стоять на озброєнні Великої Британії.

Максимальна дальність стрільби складає 30 км звичайним снарядом (HE), 40 км — активно-реактивним снарядом (HE ER) та 60 км — коригованим снарядом Excalibur.

 

Гаубиця побудована на модифікованому шасі всюдихідного самоскида Volvo A30D з колісною формулою 6×6.

Бойове та моторне відділення машини броньовані, кабіна захищена від куль стрілецького озброєння та уламків.

BAE Systems Артилерія Велика Британія САУ "Archer" Світ