fbpx
Від літаків до мінометів. Посол України в Болгарії озвучив, яку зброю хоче отримати Україна

Від літаків до мінометів. Посол України в Болгарії озвучив, яку зброю хоче отримати Україна

Авіація Артилерія Болгарія Війна з Росією Військова допомога ППО та ПРО Сусіди Україна

Посол України в Болгарії Віталій Москаленко повідомив яку зброю Україна хоче отримати від Болгарії.

Про це він розповів в інтерв’ю в програмі “Говори зараз”.

Москаленко зауважив, що Київ передав Софії список з понад 30 позицій, які Україна хотіла б отримати. Це засоби протиповітряної оборони, артилерія та боєприпаси.

Ми з самого початку хочемо отримати від Болгарії різні типи зброї. У списку до Міноборони ми вказали понад 30 позицій, у тому числі засоби протиповітряної оборони, які зараз є найбільш необхідними. Як ви знаєте, через бомбардувань та обстрілів ракетами та безпілотниками вкрай необхідною зброєю є С-300. Актуальним залишається питання доставки самохідних артилерійських установок, снарядів, мінометів тощо“, – пояснив посол України

ЗРК С-300 Болгарії Фото: BTA

Він підкреслив, що в Болгарії є все що вказано в запиті від України, тож цей список може бути задоволений по багатьох позиціях.

Раніше ми давали запит на вертольоти та на літаки Су-25 і МиГ-29. Усе озброєння, яке є у Болгарії з часів СРСР, є конче необхідним і нам“, – додав посол Москаленко.

Винищувач МіГ-29 ПС Болгарії

Нагадаємо, парламент Болгарії ухвалив рішення про надання військової допомоги Україні. Тепер уряд країни має протягом місяця розглянути, яку саме допомогу Болгарія може надати.

Раніше виконувач обов’язків міністра оборони Дімітар Стоянов зазначив, що внаслідок ухвалення законопроєкту Болгарія може втратити зенітно-ракетні комплекси С-300, які є основою ППО країни.

До цього Болгарія не передавала військову допомогу Україні, хоча зброя болгарського виробництва використовувалася українськими військовими.

До цього влада Болгарії погодилася надавати Україні підтримку щодо ремонту техніки.

Авіація Артилерія Болгарія Війна з Росією Військова допомога ППО та ПРО Сусіди Україна