fbpx
Відео про безшабашне розмінування у Камбоджі

Відео про безшабашне розмінування у Камбоджі

Азія Камбоджа Міни Розмінування Світ

У мережі згадали відео про безшабашне розмінування території у найбільш замінованій країні – Камбоджі.

Мова йде про аматорську зйомку роботи сапера чи просто місцевого жителя, що нехтуючи більшістю правил техніки безпеки вириває та розбирає одну з найнебезпечніших у світі протипіхотних мін ПМН-2.

На Заході вона отримала назву «Чорна вдова» та активно використовувалась у ряді військових конфліктів на Близькому Сході та Азії, зокрема у бойових діях у В’єтнамі в 1970-х роках, коли СРСР постачав армії комуністичного північного В’єтнаму смертоносну зброю.

Після цієї війни комуністичний В’єтнам воював з «Червоними кхмерами» у Камбоджі, де сторони активно застосовували різні типи мін.

Відео з розмінуванням ПМН-2 та порушенням більшості заходів безпеки, показане тут НІКОЛИ та не за яких не можна повторювати!

Попри те що на відео про безшабашне розмінування у Камбоджі показано все успішно, за різними оцінками, з 1979 року близько 60 тисяч камбоджійців втратили свої кінцівки при підривах на мінах.

Вага вибухової речовини цієї міни складає 100 грамів та при вибуху цього достатньо аби відірвати частину кінцівки людини, а від втрати крові та травмування може втратити життя.


Матеріал по темі: На протипіхотній міні підірвалася жінка


Саме тому протипіхотна міна ПМН-2 заборонена Оттавським договором, який підписала і наша держава, проте низка країн, у тому числі Росія цю угоду не імплементувала та постачає смертоносне озброєння підконтрольним їй військовим формуванням на Донбасі.

Держави, які підписали договір

Як результат на мінах ПМН-2 підриваються українські військові та цивільні громадяни. Оскільки ця міна не має механізму зняття з бойового положення її єдиний спосіб безпечного розмінування – підрив на місці.

Тому все що показано на відео робилось на страх та ризик самих саперів і осіб, котрі знаходились поблизу.

Азія Камбоджа Міни Розмінування Світ