fbpx
Відновлено пошкоджений літак АН-26 ЗСУ

Відновлено пошкоджений літак АН-26 ЗСУ

410 Завод ЦА Авіаремонт Авіація Ан-24/26/30/32 ДНВЦ ЗС України ПС ЗСУ Україна Укроборонпром

На Державному підприємстві «Завод 410 Цивільної Авіації» відновили пошкоджений під час підготовки до польоту літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ.

Про це повідомляє Укроборонпром.

Про це повідомив директор Заводу Олександр Пащенко. Роботи з відновлення льотної придатності літака тривали тиждень.

«Фахівці «Завод 410 Цивільної Авіації» працювали над ремонтом у дві зміни та вже за тиждень відновили літак до стану, який дозволяє здійснити контрольний політ та передати його замовнику найближчим часом», – розповів Пащенко.

Відремонтований літак АН-26. Фото: Укроборонпром

Нагадаємо, 26 червня 2020 року на території «Завод 410 ЦА» в одного з літаків Ан-26 з бортовим номером 59 Повітряних сил ЗСУ, який проходить капітальний ремонт на підприємстві, склалося ліве шасі, у результаті чого був пошкоджений фюзеляж та інші частини літака.

За цим фактом на підприємстві розпочали перевірку силами внутрішньої служби безпеки, а правоохоронні органи здійснюють розслідування вказаного інциденту в рамках відповідного кримінального провадження.

Перевірка, яка має встановити причини пошкодження, наразі триває.

Державне підприємство «Завод 410 Цивільної Авіації», що входить до складу ДК «Укроборонпром», спеціалізується на діагностиці, ремонті, технічному обслуговуванні, переобладнанні та модернізації авіаційної техніки марки «Ан» в інтересах іноземних та внутрішніх замовників.

410 Завод ЦА Авіаремонт Авіація Ан-24/26/30/32 ДНВЦ ЗС України ПС ЗСУ Україна Укроборонпром