fbpx
Війна в Україні може стати ще більш непередбачуваною – директорка національної розвідки США

Війна в Україні може стати ще більш непередбачуваною – директорка національної розвідки США

Війна з Росією Розвідка США Україна

Під час виступу в Конгресі директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс повідомила, що війна в Україні може стати “більш непередбачуваною та ескалаційною”.

Про це повідомляє CNN.

Вона описала досить похмуру картину наступного етапу війни. Гейнс вважає, що буде важко передбачити перебіг бойових дій оскільки “амбіції Путіна не відповідають військовим можливостям армії РФ”.

Ця тенденція збільшує ймовірність того, що президент Путін звернеться до більш радикальних засобів, включаючи введення воєнного стану, переорієнтацію промислового виробництва. Або потенційно ескалаційні військові дії, щоб звільнити ресурси, необхідні для досягнення його (Путіна) цілей, коли конфлікт затягнеться, або якщо він вважає, що Росія програє в Україні“, – сказала вона.

Евріл Гейнс, директор Національної розвідки США

Також Гейнс зазначила, що розвідувальна спільнота не вірить, що Путін звернеться до використання ядерної зброї. Це може відбутися, якщо Путін відчуватиме екзистенційну загрозу для Росії.

В той же час в США вважають, що Путні готується до затяжного конфлікту.

Зазначають, що його метою залишається не тільки Донецька й Луганська області та утримання Херсонщини. Він хоче отримати й сухопутний коридор до окупованої частини Молдови.

Армія невизнаного Придністров'я

Гейнс підкреслила, що розвідка США вважає нереалістичною мету Путіна досягти Придністров’я без повної мобілізації всередині Росії.

Також розвідувальна спільнота вважає, що оскільки в Кремлі все ще сподіваються на прогрес у війні на їхню користь про перемовини, принаймні в короткостроковій перспективі, не йдеться.

Нагадаємо, 9 травня президент США підписав закон про ленд-ліз для України.

Війна з Росією Розвідка США Україна