fbpx
Війська Росії та Білорусі почали бойове злагодження

Війська Росії та Білорусі почали бойове злагодження

Білорусь Європа ЗС Росії Навчання Росія Світ Сусіди

Російські та білоруські війська розпочали етап бойового злагодження на полігонах.

Про це інформує Мілітарний.

Міноборони Росії заявило про початок етапу бойового злагодження в рамках перевірки сил реагування «Союзної держави», пише «РБК-Україна».

Військовослужбовці в рамках навчань «Союзная решимость-2022» відпрацьовують питання ведення оборони та “боротьби з незаконними збройними формуваннями”.

Підрозділи збройних сил двох країн “в єдиних бойових порядках відпрацьовують різні прийоми і способи бойових дій”.

«Мотострілецькими підрозділами, екіпажами танків, бойових машин піхоти, артилерійськими розрахунками, розрахунками протитанкових керованих ракетних комплексів проводяться контрольні заняття з тактичної та вогневої підготовки, водіння бойових машин та інших предметів навчання», – йдеться у повідомленні.

Перекидання російських військ до Білорусії в ході підготовки спільних навчань тривало і минулого тижня.

За даними російських джерел, до Білорусії зі Східного військового округу РФ для участі в навчаннях «Союзная решимость-2022» перекинуто основні підрозділи 36-ї, 37-ї, 38-ї, 64-ї мотострілецької, 5-ї танкової, 165-ї та 200-ї артилерійських, 103-ї та 107-ї ракетних бригад, 69-ї бригади прикриття, 155-ї бригади морської піхоти.

Окрім того станом на 31 січня, знаходилися в ешелонах на шляху до Білорусії 57-а мотострілецька, 11-а десантно-штурмова бригади, 114-й та 394-й мотострілецькі полиці 127-ї мотострілецької дивізії.

На першому етапі “навчань”, який пройде до 9 лютого, на території Білорусі будуть створені угруповання військ. Також планується організація охорони і оборони важливих державних, військових об’єктів і повітряного простору.

Другий етап відбудеться з 10 по 20 лютого. У його рамках планується відпрацювати відбиття зовнішнього нападу, протидію тероризму та захист інтересів «Союзної держави».

Колона військових Росії у Білорусі. Січень 2022. Кадр з відео від InformNapalm

Також Росія приховано перекинула у Білорусь підрозділи 45-ї окремої бригади спецпризначення повітряно-десантних військ.

Білорусь Європа ЗС Росії Навчання Росія Світ Сусіди