fbpx
Військова делегація Нігерії відвідала Україну

Військова делегація Нігерії відвідала Україну

Африка Нігерія Світ Співпраця Україна Укрспецекспорт

Делегація Збройних сил Федеративної республіки Нігерія відвідала Україну.

Про це інформує Мілітарний.

Візит до нашої країни нігерійських військових був організований для обговорення перспектив військово-технічної співпраці, повідомили у пресслужбі «Укрспецекспорту».

Нігерійська делегація у складі командування Сухопутних військ та керівництва Навчального центру нігерійської армії провела ряд зустрічей та переговорів в Україні.

В рамках візиту нігерійські військові відвідали 169-й Навчальний центр «Десна» імені князя Ярослава Мудрого для ознайомлення із структурою закладу, його матеріально-технічною базою та процесом навчання.

«Вони мали можливість спостерігати за заняттями курсантів «Десни» на тренажерах та симуляторах танків Т-64 і Т-72, динамічних автомобільних тренажерах та мультимедійному симуляторі розрахунків ЗУ-23-2», – йдеться у повідомленні державної компанії.

Окрім того, іноземній делегації продемонстрували парково-вогневе містечко піхоти і танкодром, на якому українські військовослужбовці відпрацьовували практичні навички.

У державній компанії «Укрспецекспорт» переконані, щодо результативної майбутної співпраці та розширення військово-технічного співробітництва між країнами.

Варто нагадати, що Нігерія стала першим великим замовником БТР-3 українського виробництва – нігерійській армії в 2006-2007 роках були поставлені 47 машин цього типу, а у лютому 2013 року для федеральної поліції Нігерії були відвантажені чотири бронетранспортера БТР-3Е.

Бронетранспортери БТР-3 виготовлені для федеральної поліції Нігерії

У числі поставлених 47 одиниць були 30 лінійних БТР-3УН (з одномісними баштами з 12,7-мм кулеметом НСВТ), шість командно-штабних машин БТР-3УК, чотири броньовані ремонтно-евакуаційні машини БТР-3УР і сім БТР-3Е (озброєних 14,5-мм кулеметами КПВТ).

БТР-3УН збройних сил Нігерії поставки 2006-2007 років. Гарно видно відмінності в кормовій частині корпусу від тих 4 БТР-3Е що поставлені у 2013 році і несуть теж озброєння

Бронетранспортери БТР-4 також постачалися до Нігерії. Це було у 2014 році, коли машини «іракського» контракту, від яких відмовився замовник і згодом українські спецекспортери знайшли іншого покупця на них.

Збройні сили Нігерії у листопаді, отримали партію броньованих машин китайського виробництва.

Африка Нігерія Світ Співпраця Україна Укрспецекспорт