fbpx
Військова, яка цього року відвідувала Крим, отримала квартиру в Одесі

Військова, яка цього року відвідувала Крим, отримала квартиру в Одесі

ВМС України Житло для військових Україна Флот

Військова Марія Пишна, яка цього року відвідувала Крим, отримала до Дня захисника України квартиру в Одесі.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Марія Пишна проходить службу у Військово-Морських Сила ЗС України вже не один рік.

Фото оприлюднені на її сторінці у Facebook про отримання квартири:

Допис Марії Пишної про отримання квартири

Дописи оприлюднені про відвідини окупованого Кримського півострова та міста Севастополь 19 липня 2020 року:

Станом на сьогодні дописи про відвідини окупованого Криму видалені як і фото.

Це не перший випадок коли українські військові відвідують окуповану територію. Для прикладу минулого року курсант одного з військових вищих навчальних закладів Антон Литвиненко після випуску відправився на відпочинок в окупований Крим, тоді про це на своїй сторінці написав активіст Сергій Стерненко.

Він опублікував його фото вже після повернення Антона Литвиненко на підконтрольну Україні територію:

Росія регулярно затримує українських громадян на території окупованого Кримського півострова та висувають їм різноманітні звинувачення.

Наприкінці травня 2020 року поблизу адміністративної межі з Кримом зник український військовий Євген Добринський, згодом ФСБ оголосило про його затримання.

Військовий 95-ї бригади ДШВ Євген Добринський на допиті у ФСБ

19 червня 2020 року підконтрольний Росії суд в Криму відхилив апеляцію на арешт українського військового та до сьогодні він залишається у полоні.

Правозахисники повідомляють про 101 українського політв’язня, які утримуються Росією після затримання в окупованому Криму. Здебільшого полонені – це місцеві мешканці, які проявили проукраїнську позицію та звинувачуються окупаційною владою за це.

Окрім випадків поїздок українських військових до окупованого Криму через свою легковажність є і випадки по шпигунству на користь країни агресора.

На початку червня контррозвідка СБУ викрила командира пошуково-рятувального судна «Олександр Охрименко» Анатолій Люлько у шпигунстві, серед іншого він без дозволу свого командування виїзжав до тимчасово окупованої території АР Крим.

Там він розпочав співпрацю із спецслужбами РФ і набув російського громадянства.

Анатолій Люлько під час командування розвідувальним кораблем «Переяслав»

Після цього капітан 2 рангу повернувся до місця дислокації свого екіпажу і почав приховано збирати інформацію з обмеженим доступом для передачі російським спецслужбам.

ВМС ЗС України не єдина структура де виявляли таких осіб, у липні 2019 року співробітники військової контррозвідки СБУ викрили підполковника НГУ, який має громадянство Російської Федерації та працював у штабі АТО.

Затриманий підполковник НГУ

Оперативники спецслужби задокументували, що у 2014 році чоловік, підтримуючи ідеологію так званого «русского міра», виїхав до тимчасово анексованого українського півострова «у пошуках кращої долі».

Він отримав паспорт громадянина РФ, водійське посвідчення, став на військовий облік і у пільговому порядку оформив російську військову пенсію, оскільки у 1995 році у складі ЗС країни-агресора брав участь у бойових діях у Чечні.

ВМС України Житло для військових Україна Флот