fbpx
Військові Азербайджану штурмують Фізулі

Військові Азербайджану штурмують Фізулі

Азербайджан Вірменія Кавказ Нагірний Карабах Світ

Військові Азербайджану штурмують населений пункт Фізулі, який зараз контролюють підконтрольні Вірменії збройні формування у Нагірному Карабасі.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Офіційно про наступ на це місто Азербайджан озвучив ще 29 вересня у пресрелізі міністерства оборони і з тих пір з їх боку жодної інформації щодо успіхів не було.

Учора підконтрольні Вірменії збройні формування у Нагірному Карабасі опублікували на своєму каналі відео з заголовком «Знищення противника на південно-східному напрямку»:

Користувачі мережі вже ідентифікували геолокацію зйомки цього відео як північні околиці міста Фізулі:

Ідентифікація місця зйомки обстрілу поблизу Фізулі

Ракурс зйомки на мапі з боку підконтрольних Вірменії збройних формувань свідчить, що артилерійські удари наносяться з їх боку по населеному пункту, тобто вони його чи частину наразі не контролюють:

Місце зйомки обстрілу Фізулі

Населення Фузулі у 1989 році до початку бойових дій в Нагірному Карабасі складало 17 090 осіб, у 1993 році в результаті бойових дій було взято під контроль вірменськими військами та перейменовано на Варанду. Зараз населений пункт майже весь зруйнований.

Перед інформацією про те що військові Азербайджану штурмують Фізулі, 13 жовтня ми повідомляли про зайняття азербайджанською армією селища Мердінлі Фізулійського району. Як написало місцеве видання відбулось це у результаті контратаки підрозділу азербайджанської армії поблизу населеного пункту Гараханбейлі.

Про зайняття обох населених пунктів на офіційному рівні в Азербайджані ще не підтверджувалось. Мердінлі ж знаходиться у 9 кілометрах від Фізулі і між ними є ще декілька селищ Сейідмахмудлу Мірзаджаммалі та Алескерлі, за взяття під контроль яких не називалось.

Актуальна карта бойових дій у Нагірному Карабасі:

Нагадаємо, що 27 вересня 2020 року Азербайджан оголосив про контрнаступ на територію Нагірного Карабаху, що контролює не визнана «Нагірно-Карабахська Республіка», яку підтримує Вірменія.

Азербайджан Вірменія Кавказ Нагірний Карабах Світ