fbpx
Військові Естонії випробовують роботизований комплекс

Військові Естонії випробовують роботизований комплекс

Milrem Robotics Естонія Європа Світ

Військовослужбовці Сил оборони Естонії спільно зі співробітниками Milrem Robotics використовували на навчаннях роботизований комплекс THeMIS.

Про це повідомляють ЗМІ Естонії.

Повідомляється, що комплекс THeMIS використовувався як тягач конструкції яка імітувала танк.

Директор департаменту оборонних програм Milrem Robotics Юрі Паюсте (Jüri Pajuste), який брав участь в місії в Афганістані, сказав, що використання роботів у Силах оборони та в умовах реальної війни зростає в усьому світі.

Відзначається, що мобільний робот THeMIS вже був випробуваний естонськими військовими під час операції в Малі, де він був злегка пошкоджений в бою.

Комплекс THeMIS. Фото: sakala.postimees.ee

Юрі Паюсте додав, що солдати несуть спорядження на своїх спинах, і це їх дуже обмежує, то такий робот може перевозити 1,2 тонни боєприпасів, крім того, робот може перевозити поранених.

«Включення безпілотного гусеничного транспортного засобу підвищить боєздатність підрозділів, оскільки зменшить обладнання, яке носять солдати, і дозволить в операціях задіяти додаткове обладнання, таке як важке озброєння, додаткова кількість води й боєприпасів», – розповідає представник Milrem Robotics.

THeMIS – це багатоцільовий гусеничний транспортний засіб, який може бути оснащений різними бойовими системами.

Робот оснащений камерами, які дозволяють перевіряти небезпечні зони, не піддаючи небезпеці військових.

За інформацією розробника, швидкість комплексу становить 25 км/год.

THeMIS управляється за допомогою пульта дистанційного керування, але, за словами Паюсте, його можна запрограмувати на переміщення між різними точками, і в майбутньому можуть зробити керування голосом.

Milrem Robotics Естонія Європа Світ