fbpx
Військові інженери відновлюють три аеродроми

Військові інженери відновлюють три аеродроми

Будівництво Інженерні війська ПС ЗСУ Україна

Військові інженери з окремих інженерно-аеродромних батальйонів Повітряних Сил ЗСУ відновлюють три військових аеродроми України.

Про це повідомляє АрміяInform.

Зараз вони працюють на військових аеродромах у Василькові, Івано-Франківська та Кульбакіне, де тривають роботи на злітно-посадкових смугах, стоянках літаків та руліжних доріжок.

Аналогічні роботи вже було завершено на аеродромах Старокостянтинів та Мелітополь, на останньому також було відновлено будинок чергової ланки, капітально відремонтований після багаторічної «стагнації».

Загалом цьогоріч сплановано відновити штучне покриття майже на 15 військових аеродромах Повітряних Сил ЗС України.

З 2014-го року роботи з відновлення мережі аеродромів проводяться регулярно, так у той рік Повітряні сили ЗС України розпочали відновлення трьох колишній аеродромів: Мартиновка (м. Вознесенськ у Миколаївській області), Буялик (Одеська область) та Червоноглинське (м. Арциз у Одеській області).

В Мартиновці (м. Вознесенськ, Миколаївської області) до 2001 року базувався 642 винищувальний авіаполк на МіГ-29.

Аеродром Буялик (Одеська обл.) покинутий українськими військовими у 2003 році – до цього тут базувалися розвідувальні Су-24МР з 511-го розвідувального авіаполку.

Аеродром Червоноглинське (Арциз, Одеська обл.) як авіакомендатура існував до 2003 року, а до 1998 року тут базувалася 206 авіабаза (737 винищувальний авіаполк).

Роботи здійснюються підрозділами 28 окремого інженерно-аеродромного батальйону Повітряного командування «Південь» (м. Миколаїв) та 352 окремого інженерно-аеродромного батальйону Повітряного командування «Захід» (м. Хмельницький).

Завданням інженерно-аеродромних батальйонів є відновлення існуючої інфраструктури летовищ, а також будівництва нових аеродромів.

У рамках міжнародних військових навчань Sea Breeze 2019 бійці 133-го будівельного батальйону флоту США (Naval Mobile Construction Battalion 133) допомагали у відновленні злітно-посадкової смуги військового аеродрому Кульбакіне в Миколаєві.

Американські військові будівельники за допомогою наявного в них обладнання демонтували зруйновані плити.

А вже на місці демонтованої сформували арматурну сітку та залили її бетоном, за для формування нової бетонної плити на злітно-посадковій смузі аеродрому.

Будівництво Інженерні війська ПС ЗСУ Україна