fbpx
Військові модернізують свої Leopard 2

Військові модернізують свої Leopard 2

Бронетехніка Війна з Росією Модернізація Танк Танк Leopard 2 Україна

Українські військові дообладнують передані Німеччиною танки Leopard 2A6 під реалії сучасної війни.

Відео з кадрами модифікованої машини опублікувало видання hromadske.

Екіпаж танку в польових умовах інтегрував у конструкцію своєї бойової машини задню та передню відеокамери з виведеним зображенням на монітор механіка-водія. Це необхідно для кращого маневрування машини.

Як зазначають самі військові, камери призначені лише для зйомки вдень, тому в темну пору доби вони не працюють.

Варто зауважити, що Leopard 2A6 перших серій, що виготовлялись в 90-х роках минулого століття, не оснащувались штатно пристроями нічного бачення для механіка-водія. Імовірно, саме такі машини були передані українським військовим.

Екіпаж скаржиться, що попри це їм часто доводиться брати участь у нічних боях. Командир машини та навідник мають чудові пристрої нічного бачення та тепловізор, що дозволяє комфортно вести вогонь та розвідку, проте водій залишається фактично сліпим.

Схоже рішення зі встановленням камер були помічені і на інших машинах. Усі вони вирізняються тим, що були встановлені в польових умовах.

Нагадаємо, що на початку вересня в мережі з’явилось відео вже штатно модернізованих українською промисловістю танків Leopard 2A4 зі складу 33 окремої механізованої бригади.

Порівняно з більш просунутою версією Leopard 2A6, зазначені вище машини мають суттєво гірший бронезахист. Для компенсації слабких сторін танки посилили контейнерами з динамічним захистом українського виробництва.

Вже традиційно в ході модернізації машини також отримали гумові екрани у фронтальній частині башти, котрі також називають “лопухами”.

На іншому фото можна також побачити, що динамічний захист встановлюється і на лобову частину башти під раціональними кутами.

Цікаво, що на верхній лобовій деталі корпусу біля люку механіка-водія розміщена тепловізійна камера водія RODVE-D. Такі камери встановлювались на канадську версію танку, котра відома під індексом Leopard 2A4CAN.

Бронетехніка Війна з Росією Модернізація Танк Танк Leopard 2 Україна