fbpx
Військові отримали модернізований літак L-39M1

Військові отримали модернізований літак L-39M1

«Одеський авіаційний завод» L-39 Авіація ДОЗ (Державне оборонне замовлення) Модернізація Навчально-бойові літаки ПС ЗСУ Україна Укроборонпром

Повітряним силам Збройних сил України передано модернізований учбово-тренувальний літак L-39M1.

Про це повідомляє пресцентр «Укроборонпром».

Літак передало Державне підприємство «Одеський авіаційний завод» рамках виконання державного оборонного замовлення

Переліт машини до військового підрозділу виконано у штатному режимі, без зауважень.

Перед відправкою Збройним силам модернізований літак L-39M1 Повітряних Сил ЗСУ проводив випробувальний політ.

Модернізований літак L-39M1. Фото: "Думская"

Це вже другий літак цього типу, модернізований у поточному році на ДП «ОАЗ» і переданий до військового підрозділу Міністерства оборони України.

«Таким чином, завод своєчасно і якісно виконав обов’язки в загальному комплексу державних заходів з забезпечення повного і незалежного від інших країн циклу підготовки та підтримання льотних навичок льотчиків винищувальної та штурмової авіації в Україні», – розповідають в «Укроборонпром».

Модернізація

На літаках встановлені модернізовані авіаційні двигуни АІ-25ТЛШ з поліпшеними технічними характеристиками.

Як зазначено, двигуни дозволяють у сукупності з встановленою сучасною системою об’єктивного контролю БУР-4-1-07 розширити діапазон учбових справ і значно підвищити безпеку льотної підготовки.

Підприємство ретельно забезпечує експлуатацію раніше відремонтованої та модернізованої авіаційної техніки.

Наближається термін ремонту модернізованих раніше на підприємстві літаків L-39M, які є результатом набагато більш поглибленої у порівнянні з модифікацією L-39M1 модернізації літака L-39С, здійсненної в тісній кооперації з підприємствами-співвиконавцями.

Поряд з модернізованим двигуном АІ-25ТЛШ і бортовим універсальним реєстратором БУР-4-1-07, на L-39M встановлено сучасний літаковий бортовий тренажерний комплекс БТК-39.

При цьому органи керування літаком, прицільна головка, та окремі елементи кабіни виготовлені таким чином, щоб максимально наблизити інформаційне поле кабіни до інформаційного поля бойових літаків-винищувачів і штурмовиків.

Апаратні та програмна частини авіаційного комплексу виготовлені в Україні в рамках програми імпортозаміщення.

Навчально-тренувальний літак L-39М1 з бортовим номером 106 після модернізації в Одесі

Використання L-39M дозволяє відпрацьовувати у реальному польоті дії льотчика та відновлювати та підтримувати льотні навички під наглядом інструктора, потрібні під час перехоплення повітряних цілей та роботі по наземним цілям, а також інші бойові алгоритми без застосування реальних бойових пусків.

Апаратно-програмний комплекс літака забезпечує також проведення аналізу учбових польотів з використанням матеріалів –відео та цифрових реєстраторів.

Літак L-39M забезпечує суттєву економію фінансових коштів та збереження ресурсів бойових літаків, підвищує безпеку льотної підготовки.

«Одеський авіаційний завод» L-39 Авіація ДОЗ (Державне оборонне замовлення) Модернізація Навчально-бойові літаки ПС ЗСУ Україна Укроборонпром