fbpx
Військові показали результати влучання російського “Ланцета” у гаубицю Д-20 на Херсонщині

Військові показали результати влучання російського “Ланцета” у гаубицю Д-20 на Херсонщині

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Д-20 ЗС Росії Україна Херсонщина

Військові 59-ї окремої механізованої бригади імені Якова Гандзюка показали результати влучання у гаубицю Д-20 російського безпілотника-камікадзе.

Відео наслідків атаки ворожого БПЛА опублікували журналісти BihusInfo.

Після удару в гармати спустило колесо, інших ушкоджень на ній немає.

Безпілотник-камікадзе, швидше за все,  “Ланцет”. Як бачимо, чотири крила від нього, уламки, ще окремо уламки валяються… Гаубиця, так, поміняти колесо і вона буде працювати, в принципі шкоди вони великої не зробили нам“, – каже військовий з позивним “Ганс”

Уламки російського безпілотника-камікадзе "Ланцет", Херсонщина, листопад 2022 Кадри з відео BihusInfo

Поруч з гаубицею видно уламки безпілотника. Він мав всередині шматки арматури, які використовують для того, щоб завдати максимальної шкоди цілі.

Звичайною артилерією вони не можуть нас зловити, не можуть нас побороти на полі бою, тому хочуть нас виловити безпілотниками, ракетами. Уже не перший раз нам прилітають то ракети, то безпілотники-камікадзе. Намагаються боротися з нами“, – розповідає військовий 59-ї бригади з позивним “Ганс”.

Російська сторона також опублікувала відео удару. За їхнім звітом, безпілотник “Ланцет” знищив українську гармату.

Російські військові часто використовують безпілотники такого типу для ураження українських позицій, а військові сил оборони регулярно знищують такі баражуючі боєприпаси.

У Повітряних цілях розповіли, що збивають російські “Ланцети” так само, як і іранські дрони типу Shahed. Для цього використовують будь-яку зброю. Головне завдання – вчасно виявити ціль.

Дрон-камікадзе «Ланцет». Фото: Віталій Кузьмін

Швидкість російського дрона невелика, що дозволяє його знищити на підльоті. Для цього використовують великокаліберну стрілецьку зброю або ЗРК Сухопутних військ.

Військові кажуть: зазвичай ворог використовує “Ланцети” у парі з розвідувальними дронами, які “підтверджують” влучання у ціль.

“Ланцет”

Дрон-камікадзе “Ланцет” запускають із катапульти. Він літає за допомогою електродвигуна і має кілька типів систем наведення: координатний, за допомогою оптикоелектронних засобів та комбінований.

БПЛА "Ланцет"

Крім того, безпілотник оснащений телевізійним каналом зв’язку, який передає зображення цілі, що дозволяє підтвердити успішність ураження.

Комплекс здатний досягати цілі в радіусі 40 км, а його максимальна злітна маса становить 12 кг. Вага корисного навантаження – до трьох кілограмів.

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Д-20 ЗС Росії Україна Херсонщина