fbpx
Військові показали розгортання MARS II в Україні 

Військові показали розгортання MARS II в Україні 

M270 РСЗВ Артилерія Війна з Росією Військова допомога ЗСУ Німеччина РСЗВ Україна

Українські військові для протистояння російському повномасштабному вторгненню використовують різноманітні зразки озброєння, яке надходить з різних країн світу, що зголосилися допомогти Україні постачанням зброї та боєприпасами.

Зокрема, Німеччина передала Збройним Силам України реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) MARS II.

Фото цих установок опублікувало Угруповання Об’єднаних сил.

На зображеннях демонструється зайняття позиції для ведення вогню і розгортання в бойове положення пускової установки та робота обслуги.

Німецька реактивна система залпового вогню MARS II була прийнята на озброєння Бундесверу в 1990 році.

Ця пускова установка на гусеничному шасі на базі американської БМП M2 Bradley є німецькою ліцензійною версією американської M270 MLRS з незначними доопрацюваннями.

Маса MARS II – близько 26 т, довжина – 6,97 м, ширина – 2,94 м, висота – 2,59 м, кліренс – 45 см. Максимальна швидкість на шосе – 64 км/год, по пересіченій місцевості – 48 км/год із запасом ходу 480 км.

Екіпаж бойової машини складається із трьох людей. За його кабіною розміщена поворотна пускова платформа. Вона оснащується двома одноразовими блоками, у кожному з яких по шість транспортно-пускових контейнерів (ТПК), у яких можуть бути реактивні боєприпаси різного призначення.

Максимальна дальність ураження цілей цієї РСЗВ залежить від номенклатури боєприпасів і коливається від 45 000 метрів до 70 000.

MARS II призначена для знищення скупчень живої сили та техніки противника, артилерійських батарей, засобів ППО, командних пунктів та вузлів зв’язку, а також для встановлення мінних полів методом дистанційного мінування.

За даними німецького уряду, наразі Україна має 5 одиниць РСЗВ MARS II.

Нещодавно уряд ФРН оприлюднив список військової допомоги Україні, в переліку якого є боєприпаси для MARS II.

M270 РСЗВ Артилерія Війна з Росією Військова допомога ЗСУ Німеччина РСЗВ Україна