fbpx
Військові показали стрільби з “Богдани”

Військові показали стрільби з “Богдани”

Артилерія Випробування Полігон «Широкий лан» (235 МЦПВЧП) САУ САУ Богдана Україна

На загальновійськовому полігоні Збройних Сил України «Широкий Лан» тривають заводські випробування дослідного зразка вітчизняної 155-мм  САУ «Богдана».

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Військове телебачення України.

У межах виконання дослідно-конструкторської роботи, відбуваються вогневі випробування випробувань. Вони мають на меті перевірити реалізовані конструкторські рішення у цьому дослідному зразку артилерійського озброєння до вимог технічого завданя.

“За словами представника ПАТ «Краматорський завод важкого верстатобудування», якого залучили до поточного етапу стрільби, родзинкою нашої «Богдани» є ствол калібру 155 мм, виготовлений з української сталі на вітчизняному обладнанні. Він  адаптований під стрільбу натовським боєприпасом. Стрільба відбулася в плановому режимі. Попереду — подальші випробування”, – йдеться у повідомленні.

Попередньо ми вже інформували про початок цих випробувань. Тоді заявлялося до цих стрільб з дослідного зразка САУ «Богдана» було зроблено лише 7 пострілів, включно з гідро- та холостими пострілами.

Вони є необхідною умовою для проведення вже державних випробувань, після яких можливе прийняття зразка на озброєння та розгортання серійного виробництва.

САУ “Богдана” виконана у натівському 155-мм калібрі.

Розробником декларується дальність пострілу до 40 км звичайним снарядом та до 60 км завдяки застосуванню активно-реактивного боєприпасу.

На “Богдані” очікується встановлення повноцінної цифрової системи керування вогнем та автомату заряджання.

Водночас колісна САУ виконана на шасі КрАЗ-63221, що, враховуючи процедуру банкрутства підприємства, ймовірно, зумовить перенесення бойової частини на інше високопрохідне шасі.

Окрім того, раніше стало відомо про постачання чеською компанією Excalibur Army нових 155 мм снарядів, включно із далекобійними уламково-фугасними снарядами з поліпшеною аеродинамікою і ведучим паском HE ERFB-ВВ.

Далекобійні уламково-фугасні снаряди з поліпшеною аеродинамікою і ведучим паском HE ERFB-ВВ - для України. Фото: Defense Express

Після проведення всіх необхідних державних випробувань та прийняття “Богдани” на озброєння очікується розгортання її серійного виробництва.

Артилерія Випробування Полігон «Широкий лан» (235 МЦПВЧП) САУ САУ Богдана Україна