fbpx
Військові Росії отримали БМД-4М та БТР-МДМ

Військові Росії отримали БМД-4М та БТР-МДМ

Бронетехніка ЗС Росії Росія Світ Сусіди

На озброєння повітрянодесантних військ Росії поступила партія бронемашин БМД-4М та БТР-МДМ «Ракушка».

Про це повідомляє пресцентр Міністерства оборони Росії.

На території 7-ї гвардійської десантно-штурмової (гірської) дивізії в Новоросійську відбулася передача зразків військової техніки особовому складу 108-го гвардійського Кубанського козачого десантно-штурмового полку Росії.

До складу батальйонного комплекту входить близько 40 бойових машин десанту БМД-4М і бронетранспортерів БТР-МДМ «Ракушка».

Військові російського підрозділу, який отримав нову техніку, пройшли курс перепідготовки на нові зразки озброєння в Омську на базі 242-го навчального центру.

Це перший батальйонний комплект бойових машин БМД-4М та БТР-МДМ, переданий до складу 7-ї гвардійської десантно-штурмової (гірської) дивізії в Новоросійську.

Офіційно переданий 108-му полку батальйонний комплект БМД-4М і БТР-МДМ став, за відомими даними, дев’ятим батальйонним комплектом цих машин, переданих повітрянодесантним військам Росії.

До складу батальйонного комплекту зараз входить 31 бойова машина десанту БМД-4М і вісім десантних бронетранспортерів БТР-МДМ «Ракушка».

«До 15 грудня ще один батальйонний комплект буде переданий у 247-й десантно-штурмовий полк 7-ї гірської десантно-штурмової дивізії», – заявив генерал-майор Росії Наріман Тімергазін.

Поставки бронемашин

Серійне виробництво БМД-4М здійснюється АТ «Волгоградский тракторный завод», а БТР-МДМ – АТ «Курганский машиностроительный завод».

БМД-4М та БТР-МДМ ЗС Росії. Листопад 2020. Фото: МО РФ

Поставка серійних БМД-4М і БТР-МДМ ведеться в рамках довгострокового контракту, укладеного Міністерством оборони Росії у 2014 році.

Перші 17 серійних БМД-4М і 12 БТР-МДМ були поставлені Міністерству оборони в першій половині 2015 року.

Машини БМД-4М і БТР-МДМ було офіційно прийнято на озброєння Збройних Сил Росії у квітні 2016 року.

Поставки батальйонних комплектів нових бойових машин десанту БМД-4М (які включають також бронетранспортери БТР-МДМ «Ракушка») в Повітряно-десантні війська Росії здійснюються з 2016 року.

До теперішнього часу виготовлено до 320 БМД-4М і до 180 БТР-МДМ.

Бронетехніка ЗС Росії Росія Світ Сусіди