fbpx
Військові США обрали БПЛА “Jump 20” на заміну RQ-7B “Shadow”

Військові США обрали БПЛА “Jump 20” на заміну RQ-7B “Shadow”

AeroVironment Авіація БпА (Безпілотні апарати) Світ США

Армія США обрала безпілотну авіаційну систему “Jump 20” компанії “AeroVironment” як перший тактичний безпілотний літальний апарат майбутнього.

“Jump 20” має замінити залежну від злітно-посадкової смуги безпілотну систему RQ-7B “Shadow”.

Програма з оцінювання та пошуку перспективного безпілотника отримала назву Future Tactical Unmanned Aircraft System (FTUAS).

Контракт на 8 мільйонів доларів призначений для оплати одного комплексу, який включає шість літальних апаратів, наземні термінали даних і наземні станції управління.

За результатами випробувань керівництво армії може ухвалити рішення про закупівлю та розгортання до семи додаткових комплексів“, – йдеться у заяві служби.

У 2018 році армія США почала розглядати вимоги щодо заміни БПЛА “Shadow” виробництва “Textron”.

БПЛА RQ-7B “Shadow”. Фото: images04.military.com

Ця безпілотна система широко використовується, але є однією з найбільш схильних до аварій безпілотних авіаційних систем на озброєнні, її складно розгорнути й вона має гучний двигун.

Близько року оперативні підрозділи оцінювали чотири різні тактичні безпілотні авіаційні комплекси, кульмінацією яких стало змагання безпілотників навесні 2021 року у Форт-Беннінгу, штат Джорджія.

БПЛА “Jump 20” від “AeroVironment”

Компанія “AeroVironment” виконала вимоги по продуктивності, пропонуючи високі рівні технології та виробничої готовності, тим самим знижуючи потребу в додаткових розробках.

Фактично цей БПЛА “Jump 20” був розроблений компанією “Arcturus”. У 2021 році “AeroVironment” придбала “Arcturus” за 405 мільйонів доларів.

Пункт управління БПЛА “Jump 20” від “AeroVironment”

Повна заміна БПЛА RQ-7B “Shadow” планується з 2025 року в рамках другого етапу програми FTUAS.

Jump 20

“Jump 20” є апаратом вертикального зльоту і посадки за схемою з чотирма додатковими електродвигунами з горизонтально розташованими підйомними повітряними гвинтами на двох додаткових балках.

Сам апарат виконаний за літаковою схемою, з носовим поршневим двигуном об’ємом 190 куб см з гвинтом.

Виробництво БПЛА “Jump 20” від “AeroVironment”

БПЛА “JUMP 20” має максимальну злітну вагу 97,5 кг, вагу корисного навантаження 13,6 кг, довжину 2,9 м та розмах крила 5,7 м.

Тривалість польоту заявлена ​​понад 14 годин, радіус дії за умовами управління з наземної станції становить до 185 км, стеля понад 5100 м.

Апарат оснащений відсіком корисного навантаження і штатно встановленою електронно-оптичною станцією ARCAM-45В.

Також оптико-електронними станціями WESCAM MX-8, Trillium HD80 або TASE 40 LRS, що додатково встановлюються. Є захищена апаратура передачі даних з високою роздільною здатністю.

AeroVironment Авіація БпА (Безпілотні апарати) Світ США