fbpx
Військові України тренуються з обладнанням радіоелектронного придушення США

Військові України тренуються з обладнанням радіоелектронного придушення США

Військова допомога ЗСУ РЕБ США Україна Україна-США

Українські військові тренуються використовувати обладнання електронного придушення, надане Сполученими Штатами Америки.

Високопоставлений представник міністерства оборони США, який підтвердив американському виданню “С4isrnet” на умовах анонімності, що наразі проводяться навчання з радіоелектронної боротьби українських військових.

Жодних подробиць про навчальну програму або спорядження надано не було.

«Ми збираємося передати українцям обладнання для радіоелектронного придушення», – сказав чиновник. «Йдуть тренування з дуже невеликою кількістю українських військовослужбовців на цій техніці».

Сотні українських солдатів або пройшли, або проходять навчання роботі із західною артилерією, радіолокаційними системами протиповітряної оборони, безпілотниками, озброєними вибухівкою, та багатьом іншим, повідомляв прессекретар Пентагону Джона Кірбі.

Джон Кірбі. Фото: ЗМІ США

Заява пролунала приблизно за два тижні після того, як міністерство оборони оголосило, що відправить комплект РЕБ до Східної Європи в рамках пакета допомоги в галузі безпеки на суму 150 мільйонів доларів.

Високопоставлений представник міністерства оборони, який також говорив на умовах анонімності, 9 травня заявив, що це обладнання дозволить українцям ефективніше діяти в умовах «дуже стиснутої географічної області».

Сучасна війна часто зосереджується на боротьбі за контроль над електромагнітним спектром, який використовується для зв’язку та координації з союзниками, а також для спостереження та придушення супротивників.

У міру зростання цифрової присутності Збройних Сил зростає і привабливість радіоелектронної боротьби.

Елемент українського комплексу «Нота» компанії «Трител». Жовтень 2021. Фото: Генштаб ЗСУ

США кілька років тому почали постачати Україні більш сучасні радіостанції для захисту зв’язку та відбиття спроб глушіння.

На початку квітня Пентагон заявив, що пакет допомоги на суму 300 мільйонів доларів, призначений для України, включатиме захищені системи зв’язку та аналогічне обладнання.

Ілюстрація на тему РЕБ

З 2014 року США надали Україні допомогу в галузі безпеки на суму понад 6,5 мільярдів доларів, причому більша частина цієї допомоги була зроблена після того, як Росія розпочала своє останнє вторгнення. Навчальні програми, як сказав Кірбі минулого місяця, доповнюють потік матеріальних засобів.

Військова допомога ЗСУ РЕБ США Україна Україна-США