fbpx
Військові заперечують використання Javelin у боях

Військові заперечують використання Javelin у боях

Javelin Війна на Донбасі Донбас ЗСУ ПТРК Україна

У штабі Операція об’єднаних сил заперечують використання «Javelin» проти окупаційних сил Росії в ході бойових дій на Донбасі.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на коментар начальника пресслужби Операції об’єднаних сил виданню «Українська правда».

Начальник пресслужби Операції об’єднаних сил Ярослав Мельничук спростовує інформацію про те, що протитанкові ракетні комплекси (ПТРК) «Javelin» використовувалися в ході бойових дій на Донбасі.

«Станом на зараз на Донбасі “Джавеліни” не використовувалися», – пише видання, якому Мельничук дав коментар.

Речник ООС заявив, що як тільки «Javelin» використають проти окупаційних сил Росії на Донбасі, суспільство одразу про це дізнається.

Операція об'єднаних сил (ООС)

Своєю чергою головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що ПТРК «Javelin» використовувалися під час навчань на полігоні «Широкий лан» у листопаді.

«Враховуючи досвід бойових дій в районі проведення операції Об’єднаних сил, сьогодні ми відпрацювали нову тактику їхнього застосування в бойових умовах та продемонстрували командирам бригад і полків», – зазначив Валерій Залужний.

Інструкторсько-методичне заняття на полігоні «Широкий Лан» відбувається у рамках підбиття підсумків діяльності Збройних Сил України за 2021 рік.

Днями військове видання «Military Times» повідомило, що взяло інтерв’ю у начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова.

У тексті йдеться, ніби Буданов сказав, що системи «Javelin» використовувалися проти окупаційних сил Росії на Донбасі.

Розрахунок Javelin Збройних сил України під час тренувань. Фото: 28 ОМБр

Нагадуємо, що 14 листопада США передали Україні приблизно 80 тисяч кілограмів боєприпасів. Доставка четвертої партії додаткової міжнародної безпекової допомоги здійснювалася авіаційним транспортом.

Попередня, третя за рахунком партія допомоги зі США прибула до України 22 жовтня. Тоді були помічені контейнери з протитанковими керованими ракетами до комплексу «Javelin» та інше військове майно.

Javelin Війна на Донбасі Донбас ЗСУ ПТРК Україна