fbpx
Військові витратять на підводні безпілотники мільярди доларів

Військові витратять на підводні безпілотники мільярди доларів

БпА (Безпілотні апарати) Закупівлі Підводні човни Світ Флот

Міністерства оборони найбільших країн світу в найближчі десять років витратять на купівлю автономних незалюднених підводних апаратів (АНПА) 1,1 мільярда доларів, повідомляє DefPro з посиланням на прогноз дослідницької компанії Douglas-Westwood.

При цьому сукупні витрати військових і цивільних на АНПА в період з 2010-го по 2019 рік досягнуть 2,3 мільярда доларів. 

Згідно із прогнозом Douglas-Westwood, потреба цивільних компаній і військових у АНПА в найближчі десять років складе близько 1,4 тисячі таких апаратів. При цьому більшість підводних безпілотників будуть являти собою невеликі апарати вагою до десяти кілограмів. Найбільш активними покупцями АНПА стануть військові, а також видобувні компанії та дослідницькі центри.

До теперішнього часу в усьому світі випущено 629 підводних безпілотників. Частина з них активно використовується військовими для дослідження підводного простору з метою виявлення і знищення мін.


Раніше стало відомо, що президент США Барак Обама ухвалив рішення про збільшення військового бюджету Пентагону в період з 2011-го по 2015 рік на сто мільярдів доларів. Частина цих коштів буде витрачена на покупку безпілотних апаратів, у тому числі і підводних.

БпА (Безпілотні апарати) Закупівлі Підводні човни Світ Флот