fbpx
Військові злочини Росії в Україні: 27 лютого (оновлюється)

Військові злочини Росії в Україні: 27 лютого (оновлюється)

Воєнні злочини Російська агресія

Фото: скріншот відео з вибухом газопроводу у Харкові, УП

Четвертий день війни, 27 лютого 2022 року. Російські військові злочинці в Україні провокують екологічні катастрофи – обстріляли нафтобазу під Києвом та газопровід у Харкові. Розміщують артилерію в жилих районах Нової Каховки на Херсонщині. Влучають у будинки і лікарні. Розстрілюють евакуаційні автобуси і блокують швидкі, закладають вибухівку в житлових кварталах Києва, несуть смерть і ненависть. 

Станом на 27 лютого

🩸 За інформацією голови Донецької обласної державної адміністрації, Волноваха перебуває на межі гуманітарної катастрофи: від обстрілів дуже постраждали житлові будинки, інфраструктура, лікарня. Немає електроенергії. Люди перебувають в укриттях другу добу, провести евакуацію неможливо. 

🩸 Військово-морські сили Російської Федерації захопили в полон два українські цивільні судна, танкер “Афіна” та сухвантаж “Принцеса Ніколь”, повідомляє МВС України. У полоні опинилось майже 50 цивільних членів екіпажів.
🩸 В Ірпені по вулиці Озерній внаслідок обстрілів загорілося три житлові будинки. В підвалах можуть переховуватись люди, інформації про жертви поки що немає.
ВІДЕО ДСНС

🩸 Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформацї України повідомляє про мародерства у Тростянці на Сумщині. Також є випадки грабунків на Херсонщині. 

🩸 На Сумщині, неподалік від Охтирки, російські військові розстріляли автобус з цивільними. Російські військові не пропускають на місце події швидкі допомоги. 

🩸 Голова Донецької ОДА повідомляє, що неподалік від с. Волохів Яр на Харківщині російські окупаційні війська обстріляли рейсовий автобус. Загинуло п’ятеро цивільних, ще шестеро — поранені. 

🩸 За інформацією Державної інспекції ядерного регулювання України, о 1:20 за Київським часом снаряди окупантів влучили у пункт захоронення радіоактивних відходів. Автоматизована система радіаційного моніторингу вийшла з ладу, персонал перебуває в укриттях. Масштаби руйнувань та рівень забруднення визначать після закінчення бомбардувань. Радіаційний фон поблизу метро Печерська в межах норми та без змін. Оновлення від ДСНС: на даний момент небезпеки радіаційного забруднення немає, розгерметизації сховища не відбулося.  

🩸 У Василькові внаслідок обстрілів з балістичних ракет зайнялась нафтобаза компанії “БРСМ-Нафта”. Речниця ДСНС Київської області заявила, що через бойові дії рятувальники не можуть під’їхати до нафтобази.Пожежа може становити значну екологічну загрозу. 

🩸 Харків: За інформацією головного управління ДСНС України у Харківській області, снаряд влучив у дев’ятиповерхівку на вул. Бучми. Внаслідок обстрілу загинула жінка, довелось евакуювати близько двох десятків людей.  

Воєнні злочини Російська агресія