fbpx
Військового США судитимуть за передачу інформації Росії

Військового США судитимуть за передачу інформації Росії

ВМФ США Контррозвідка Росія Світ Суд США Шпигунство

ЗМІ в США повідомили про арешт військового ВМФ США за звинуваченням у передачі секретної інформації Росії.

Як повідомляє Deutsche Welle, посилаючись на газету The Virginian-Pilot, старшина ВМФ США Бріггс, залучений у Військово-морському медичному центрі Портсмута, передав оборонні відомості громадянину Росії.

Військовий Військово-морського флоту США Чарльз Т. Бріггс, дислокований в Портсмуті (штат Вірджинія), заарештований і на наступному тижні постане перед військовим трибуналом вищої інстанції за звинуваченням у несанкціонованій передачі Росії секретної інформації, отриманої з урядових комп’ютерних баз.

Видання посилаються на судові документи. Пентагон достовірність інформації офіційно поки не підтвердив, в російському Міноборони ситуацію також не прокоментували.

За відомостями The Virginian-Pilot, старшина ВМФ США Бріггс був задіяний у Військово-морському медичному центрі Портсмута, де відповідав за питання, пов’язані з інформацією і технологіями.

Катер-контейнеровоз MV Cape Ray в доці Портсмута

Військовослужбовцю, зокрема, ставиться в провину перешкоджання правосуддю, розголошення оборонних відомостей, зберігання дитячої порнографії й спроби її перегляду, два інциденти з порушенням загального військового регламенту і три епізоди неправдиві свідчення.

Згідно з обвинувальним висновком, Бріггс використав урядовий комп’ютер для отримання секретної інформації 9 січня 2019 року або “в районі цієї дати”, при цьому у слідства є підстави вважати, що зазначені відомості могли бути використані для “нанесення шкоди Сполученим Штатам або ж в інтересах іноземного громадянина”.

Слідчі вважають, що в момент можливого злочину офіцер знаходився на базі ПС США в штаті Небраска.

Відповідно до документів він мав доступ до інформації, що стосується національної оборони США. Кілька разів з жовтня 2018 року по січень 2019 року, за даними звинувачення, Бріггс передав дані “громадянину Росії”.

ВМФ США Контррозвідка Росія Світ Суд США Шпигунство