fbpx
Вітчизняна система управління озброєнням гелікоптерів пішла на експорт

Вітчизняна система управління озброєнням гелікоптерів пішла на експорт

Авіаційне озброєння Авіація Експорт Камерун ОПК ПрАТ «Рамзай» Уганда Україна

Вітчизняна система управління озброєнням гелікоптерів розробки ПрАТ «Рамзай» пішла на експорт.

Про це пише Оборонно-промисловий кур’єр.

Нещодавно два таких комплекси були поставлені в Уганду, а до того ще два комплекси було поставлено до Камеруну.

Така система дозволяє гелікоптеру уражати наземні цілі керованими ракетами РК-2В на дальності до 7,5 км, а у перспективі, й до 12 км.

У виробництві системи управління озброєнням беруть участь як приватне підприємство «Рамзай», так і залучаються два державні підприємства.

Зокрема, за замовлення підприємства «Рамзай» деякі вузли і агрегати постачаються черкаським заводом «Фотоприлад» та ДП «Ізюмський приладобудівний завод» (обидва є підприємствами ДК «Укроборонпром»).

Про виріб від ДП «Фотоприлад» підвісний оптико-електронний модуль ПМ-ЛКТ та випробування дослідного зразка з 10 по 14 липня 2018 року на аеродромі «Вознесенськ» та на полігоні «Широкий Лан», ми вже повідомляли.

Модуль встановлюється на гелікоптерах та призначений для забезпечення пошуку, виявлення, розпізнавання цілей, вибору і запуску керованої ракети та формування лазерного поля керування для наведення оператором ракети на ціль.

На підприємстві «Рамзай» також повідомили, що така система дозволить суттєво збільшити можливості використання і некерованою зброєю.


Українські гелікоптери отримають новий комплекс керованого озброєння


Зокрема, ракетами С-8 — точність їх пусків завдяки використанню лазерного далекоміру та балістичного обчислювача зросте щонайменше у два разі, а використовуватимуться вони на дальностях 2,5-5 км.

Крім того, на підприємстві повідомили, що мають намір встановити на гелікоптер ракету повітряного бою («повітря-повітря») Р-73, яка за умов інтеграції системи нашоломної вказівки НСЦ «Сура» (виробництва заводу «Арсенал») дозволить йому збивати повітряні цілі, чого раніше не було.

 

Авіаційне озброєння Авіація Експорт Камерун ОПК ПрАТ «Рамзай» Уганда Україна