fbpx
ВМФ Росії отримав корвет “Гремящий”

ВМФ Росії отримав корвет “Гремящий”

ВМФ Росії ЗС Росії Корвети Росія Світ Сусіди Тихий океан Флот

Військово-морський флот Росії включив до свого складу корвет «Гремящий» проєкту 20385.

Про це повідомляє російське інформаційне агенство «РИА Новости».

Захід проходив на території суднобудівного заводу «Северная верфь». Як повідомлено, корабель приписаний до Тихоокеанського флоту Росії.

Будівництво «Гремящий» велося з 1 лютого 2012 року. Влітку 2017 корабель спустили на воду, після чого він пройшов добудову на плаву і повний спектр випробувань.

Багатоцільові корвети цього проєкту призначені для виявлення і знищення підводних човнів і надводних кораблів противника в ближній морській зоні, забезпечення висадки десанту, охорони прибережної зони, супроводу інших кораблів.

Корвет проєкту 20385 розроблений на базі кораблів проєкту 20380. Він відрізняється від них подовженим корпусом і універсальним корабельним комплексом 3С14.

Водотоннажність корвета проєкту 20385 – 2500 тонн, довжина – 104 метри, ширина – 13 метрів. Швидкість – до 27 вузлів, дальність плавання – 3500 морських миль.

Екіпаж – 99 осіб. До складу озброєння входять універсальний корабельний комплекс з можливістю застосування всього сімейства ракет «Калибр» і «Оникс».

Додатково корабель має ЗРК «Редут», 100-мм артилерійська установка А-190-01, два 30-мм зенітних арткомплекса АК-630М, а також протичовновий комплекс «Пакет».

До авіагрупи корвета входить палубний протичовновий вертоліт Ка-27ПЛ.

Інцидент

Під час підйому Андріївського прапора на корветі «Гремящий» один з телеоператорів звалився за борт з корми прямо в крижану воду.

Людина за бортом не стала для військових Росії приводом зупиняти церемонію.

Співробітник, як стало відомо пізніше, петербурзького видання «Город+», після команди «Підняти!» вирішив пересунути триногу та звалився.

Нагадаємо, у грудні 2020 року у Росії видали замовлення на ще шість корветів для військово-морського флоту.

Будівництвом корветів проєктів 20380 та 20385 займеться Амурській суднобудівний завод у Комсомольську-на-Амурі.

ВМФ Росії ЗС Росії Корвети Росія Світ Сусіди Тихий океан Флот