fbpx
ВМФ США отримали новий буксир

ВМФ США отримали новий буксир

Буксир ВМФ США Світ Суднобудування США Флот

Військово-морські сили США отримали четвертий буксир класу YT 808.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Navy Recognition.

YT 811 – це четвертий буксир із серії кораблів YT 808 для Флоту США. Всього програма модернізації буксирного флоту включає серію з шести суден цього класу, які всі будуть обладнані двигунами компанії Caterpillar Marine. Буксири будуються кораблебудівним заводом Dakota Creek Industries, де перший корабель цієї серії був спущений на воду в жовтні 2020 року.

Кораблі проекту YT 808 замінять буксири класу YTB, яким вже виповнилося по 45-55 років.

Прийомні випробування для нового корабля заплановані на кінець літа з наступним прийняттям на озброєння, по їх завершинню.

Судно проекту YT 808 має довжину 27,43 м, ширину – близько 11,6 м. Буксир обладнаний двома корабельними двигунами CAT® 3512E кожен потужністю 1810 к.с., та двома підрулюючими пристроями SCHOTTEL SRP 340.

Максимальна швидкість – 12,5 вузлів, тягове зусилля – 40 тонн.

Ці буксири будуть використовуватися ВМФ США для виконання обов’язків з обслуговування суден для всього спектру надводних військових кораблів, барж та підводних човнів американського Флоту.

Нагадуємо, що на початку року, на підприємстві компанії Austal USA у штаті Алабама відбулася церемонії різання сталі для бойового корабля прибережної зони LCS-36 Kingsville класу Independence для ВМФ США.

Фото з церемонії різання сталі для бойового корабля прибережної зони LCS-36 «Kingsville». Фото: Austal

Серію кораблів LCS будують два основні підрядники по альтернативним проєктам: Austal USA випускає версію Independence, яка являє собою тримаран, а консорціум, очолюваний Lockheed Martin, виробляє кораблі типу Freedom, виконані за традиційною схемою.

Повна водотоннажність кораблів типу «Independence» становить 3100 тонн, довжина корпусу – 127 метрів, ширина – 31 метр.

Плакат з кораблем прибережної зони LCS-36 «Kingsville». Фото: Austal

Заявлена ​​максимальна швидкість – 44 вузли, дальність плавання – 4300 миль. Екіпаж – 40 осіб, а також можливе додаткове розміщення до 35 осіб персоналу.

Буксир ВМФ США Світ Суднобудування США Флот