fbpx
ВМФ США отримає гіперзвукову зброю

ВМФ США отримає гіперзвукову зброю

Lockheed Martin Zumwalt Гіперзвукові ракети Ракетобудування Світ США

Військово-морський флот США уклав контракт на інтеграцію гіперзвукової зброї на морські платформи.

Контракт на суму понад 2 мільярди доларів отримала корпорація Lockheed Martin.

Гіперзвукові засоби ураження або гіперзвукові ракети можуть рухатися зі швидкістю, що в п’ять разів перевищує швидкість звуку, і мають високу маневреність.

За початковим контрактом на 1,1 млрд доларів Lockheed Martin має створити перший у США ударний гіперзвуковий засіб морського базування.

Згідно з програмою Conventional Prompt Strike (CPS), зброю мають інтегрувати на есмінці Zumwalt.

«Поєднання можливостей CPS, малопомітності та мобільності есмінця класу Zumwalt забезпечить перший у країні потенціал гіперзвукового удару морського базування», – зазначили у Lockheed Martin.

Зброя за програмою CPS являє собою гіперзвукову ракету, яка забезпечує велику дальність польоту, менший час підльоту до цілі зі швидкістю понад 5 Маха та високу живучість проти засобів протиповітряної оборони противника.

«Lockheed Martin продовжує розширювати можливості гіперзвукових засобів ураження для Сполучених Штатів у рамках цього нового контракту», – розповів представник підрозділу Hypersonic Strike Weapon Systems в Lockheed Martin.

Вже тривають ранні роботи з проєктування.

Відповідно до цього контракту, генеральний підрядник Lockheed Martin поставить системи пускових установок, системи управління озброєнням, комплекси All Up Rounds (AUR), які є інтегрованими компонентами ракети, а також підтримку інтеграції платформи для військово-морської платформи.

Common-Hypersonic Glide Body (C-HGB)

Компанія разом із галузевими партнерами, включаючи субпідрядників Northrop Grumman та General Dynamics Mission Systems, знаходиться на шляху до того, щоб до середини 2020-х років надати флоту можливості гіперзвукових ударів морського базування.

Нагадаємо, у 2021 році стало відомо, що США отримають на озброєння мобільну пускову установку гіперзвукових ракет.

Lockheed Martin Zumwalt Гіперзвукові ракети Ракетобудування Світ США