fbpx
ВМФ США ввели в дію USS Vermont

ВМФ США ввели в дію USS Vermont

ВМФ США Підводні човни Світ США Флот

ВМФ США ввели в бойову експлуатацію підводний човен USS Vermont, який належить до субмарин класу “Вірджинія”.

Про це повідомляє Міністерство оборони США.

Підводний човен має довжину майже 115 метрів і зможе занурюватися на глибину 240 метрів. Будівництво почалося в травні 2014 року.

“ВМФ США 18 квітня 2020 року ввели в дію новий підводний човен USS Vermont (SSN 792), вже 19-тий підводний корабель класу “Вірджинія”, – зауважили в оборонному відомстві США.

Попри те, що традиційна масова церемонія введення в експлуатацію була скасована через безпеку для здоров’я та карантинні обмеження, ВМФ офіційним розпорядженням перевели корабель на бойову експлуатацію.

Відео з USS Vermont:

Як уточнили в Пентагоні, офіційні урочистості за участі спонсорів, екіпажу й членів комісії щодо введення корабля в експлуатацію можуть бути проведені пізніше.

Командувач підводним флотом США віце-адмірал Деріл Кодл у цьому зв’язку заявив, що введення USS Vermont на бойову службу відзначає “нову фазу домінування” Америки у світі з метою стримування, захисту й переваги Сполучених Штатів і союзників на основі встановленого міжнародного порядку.

Підводні човни класу “Вірджинія” мають на озброєнні крилаті ракети з ядерним озброєнням.

Відзначається, що підводна військово-морська платформа є сучасною розробкою та має найновіші технології систем збору інформації, розвідки й системи озброєння.

Підводні човни США класу "Вірджинія"

Читайте також: США планує пуск гіперзвукової зброї із субмарини в середині 2020-х

ВМФ США Підводні човни Світ США Флот