fbpx
ВМС Австралії прийняли транспорт постачання Stalwart

ВМС Австралії прийняли транспорт постачання Stalwart

Navantia Австралія Королівські ВМС Австралії Світ Суднобудування Флот

Військово-морські сили Австралії прийняли в експлуатацію транспорт постачання AOR (Auxiliary oiler and replenishment ship) Stalwart.

Про це інформує Мілітарний.

Іспанська суднобудівна компанія Navantia повідомила, що Австралійський Департамент оборони підписав акт приймання другого судна постачання нового покоління Stalwart типу Supply.

Церемонія різання сталі для другого транспорту (A304) Stalwart пройшла 4 квітня 2018 року, закладка кіля відбулася 24 листопада 2018 року, спуск на воду – 30 листопад 2019 року.

В кінці травня цього року судно покинуло верф Navantiaі та взяло курс на Австралію.

Наприкінці червня Stalwart прибув в місто Перт. Протягом наступних двох місяців судно дооснастили обладнанням, після чого вивели в море на випробування.

Уряд Австралії за підсумками тендера підписав з Navantia контракт на будівництво двох транспортів постачання в рамках проєкту SEA-1654 Phase-3 в травні 2016 року. Вартість угоди склала 477 млн доларів США.

Будівництво кораблів виконується в Іспанії на базі проєкту 19500-тонного універсального транспорту постачання Cantabria.

Водотоннажність – 19 500 тонн
Довжина корпусу – 173,9 метра
Ширина – 23 метри
Швидкість – до 20 вузлів
Екіпаж – 122 людини
Дальність плавання – 6000 морських миль

Окрім того, з Navantia був підписаний п’ятирічний контракт на обслуговування кораблів, яке буде виконуватися в Австралії.

Кораблі призначені для перевезення палива, сухих вантажів, води, харчові продукти, боєприпасів, обладнання та запасних частин для постачання бойовим кораблям в морі. Крім того, суду можуть бути використані для боротьби із забрудненням навколишнього середовища, матеріального забезпечення військ і підтримки операцій з надання гуманітарної допомоги та надання допомоги потерпілим в стихійних лихах.

(A195) «Supply». Фото: Navantia

Церемонія різання сталі для побудови головного судна, Supply, відбулася 19 червня 2017 року на підприємстві компанії в Фені. Закладка кіля була проведена 17 листопада 2017 року, спуск на воду відбувся 23 листопада 2018 року.

Navantia Австралія Королівські ВМС Австралії Світ Суднобудування Флот