fbpx
ВМС Бразилії отримали перший гелікоптер H225M здатний застосовувати ракети Exocet AM39

ВМС Бразилії отримали перший гелікоптер H225M здатний застосовувати ракети Exocet AM39

Airbus Airbus H225 Авіація Бразилія ВМС Бразилії Гелікоптери Закупівлі Латинська Америка Морська авіація Світ

Військово-морські сили (ВМС) Бразилії отримали перший бойовий гелікоптер H225M, який здатний застосовувати протикорабельні ракети Exocet AM39.

Про це інформує Мілітарний.

Корпорація Airbus Helicopters, 24 листопада 2021 року, передала військово-морським силам Бразилії перший бойовий гелікоптер H225M, що має можливість здійснювати пуски протикорабельних ракет Exocet AM39.

Новий H225M розміщено на військово-морській базі в Сан-Педро-д’Алдейя. Цей гелікоптер бразильці використовуватимуть для патрулювання та ураження надводних цілей.

ВМС Бразилії отримали гелікоптер у рамках контракту з Airbus підписаного в 2008 році, на постачання 50 одиниць H225M різних модифікацій.

Країна вже отримала 39 одиниць H225M, які були виготовлені на потужностях спільної бразильської дочірньої компанії Helibras.

Ця морська версія H225M, що розроблена командою інженерів Helibras, має найскладнішу конфігурацію, яка коли-небудь була створена для цього багатоцільового гелікоптера.

Вбудовані системи повітряного судна включають EWS IDAS-3 (система протидії), протикорабельні ракети MBDA Exocet AM39 B2M2, тактичний радар APS143 і морську систему управління даними N-TDMS (Naval Tactical Data Management System).

Останній етап вогневих випробувань ракетами Exocet AM39 B2M2 був успішно проведений у червні, що і стало ключовим етапом у програмі зі створення модернізованого H225M.

У компанії заявляють, що стрільби були настільки успішними, що ракета влучила в носову частину списаного корвета і він пішов під воду.

Протикорабельна ракет Exocet AM39 класу «повітря-корабель» випускається з 1979 року є модифікацією ракети ММ39 класу «корабель-корабель», що експлуатується більш ніж 25 країнах. Максимальний радіус дії AM39 – 70 км.

У серпні, український вантажний літак «Руслан» ДП «Антонов» доставив з Маямі (США) в міжнародний аеропорт Віракопос, розташований у місті Кампінас (Сан-Паулу), перші два гелікоптери Leonardo AW119Kx для Відділу повітряних операцій Бразилії

Airbus Airbus H225 Авіація Бразилія ВМС Бразилії Гелікоптери Закупівлі Латинська Америка Морська авіація Світ