fbpx
ВМС Естонії поповнилися новими морськими мінами

ВМС Естонії поповнилися новими морськими мінами

Балтія ВМС Естонії Естонія Європа Закупівлі Міни Світ Флот

Військово-морські сили Естонії отримали на озброєння сучасні морські міни.

Про це інформує Мілітарний.

У грудні Естонія отримала морські міни під назвою PM16 (Blocker), виробництва фінської компанії Forcit Defence. Угода про закупівлю включає програмне забезпечення, яке використовується для розгортання озброєння.

«Це міни наведеної дії. Контактні міни спрацьовують під час зінкнення з ними, а міни наведеної дії фізичного контакту не вимагають», – пояснив командувач Військово-морськими силами Естонії, коммодор Юрі Саска.

Різниця в глибині розміщення мін залежить від того, націлені вони насамперед на надводні судна або на підводні човни, повідомила естонська телерадіомовна компанія ERR.

Згідно з міжнародними законами, про розміщення мін у морі необхідно інформувати. «Якщо ти робиш це у своїх водах чи міжнародних, то впливаєш цим на свободу навігації. Навіть якщо це робиться у своїх водах, то це безпосередньо впливає на рух товарів морем. Або на рух пасажирських суден», – додав Саска.

У ЗМІ зазначають, що найскладнішим є картографування даних про цілі та програмування мін, щоб вони розпізнавали ворожий корабель і вчасно спрацьовували.

«Звичайний матрос із таким не впорається. Потрібні фахівці зі знанням фізики, інфотехнологій та математики», – повідомив коммодор. Таких спеціалістів ВМС ще тільки планують найняти.

Інформація про вартість мін та їх кількість не розголошується.

Про купівлю Естонією морських мін стало відомо у липні поточного року. Відповідний договір був підписаний представниками Центру оборонних інвестицій з фінською компанією Forcit Defence.

Міни є лише одним з компонентів створюваної берегової оборони Естонії. Мінування територіальних вод є в першу чергу засобом стримування ймовірного противника.

У жовтні, Естонія замовила протикорабельні ракетні комплекси Blue Spear (5G SSM).

Балтія ВМС Естонії Естонія Європа Закупівлі Міни Світ Флот