fbpx
ВМС Франції замовляють нові буксири

ВМС Франції замовляють нові буксири

Буксир ВМС Франції Європа Закупівлі Світ Суднобудування Флот Франція

ВМС Франції замовляють нові буксири.

Про це інформує Мілітарний.

Французьке агентство по закупівлі озброєнь (Direction Générale de l’Armement – DGA) замовило сім нових 10-тонних буксирів штовхаючого типу для ВМС Франції, пише Naval News.

Замовлення вартістю понад 8 мільйонів євро збільшує кількість замовлених буксирів до 22 із запланованих 29 одиниць.

Ці буксири є частиною оновлення портових ресурсів усіх військово-морських баз ВМС Франції, як це заплановано у Законі про військову програму на 2019-2025 роки.

Буксири RP10 прийдуть на заміну 35 старим буксирам тягою від 4 до 10 тонн. Більш потужні і компактні, ніж їх попередники, ці 12-метрові судна з тягою 10 тонн мають великі переваги.

Більш ергономічні за попередників, вони значно покращують умови роботи своїх екіпажів і призначені для маневрування найсучаснішими військовими суднами, такими як багатоцільові фрегати і атомні підводні човни.

Контракт на RP10 був укладений DGA в грудні 2016 року з верф’ю SEE Merré, яка працює у співпраці з двома іншими верфями Chaudronneries Industrielles de Bretagne та Constructions Mécaniques de Normandie.

З початку року DGA прийняла поставки буксирів під номерами 9, 10 і 11. Чотири наступних RP10 планується поставити на протязі 2021 року.

Фрегат проекту FREMM DA "Ельзас"

Компанія Naval Group 16 квітня 2021 року передала Міністерству оборони Франції фрегат DA Alsace класу FREMM.

Це перший корабель проекту FREMM (Fregate multi-mission) із розширеними можливостями протиповірятної оборони і сьомий фрегат у серії.

Ключовою задачею в складі ВМС Франції для DA Alsace стане прикриття з повітря авіаносця “Шарль де Голь” та вертольотоносців. Французький флот загалом планує мати два таких фрегати зі посиленою системою ППО.

Буксир ВМС Франції Європа Закупівлі Світ Суднобудування Флот Франція