fbpx
ВМС Ізраїлю одразу отримали два корвети класу SA’AR 6

ВМС Ізраїлю одразу отримали два корвети класу SA’AR 6

Israel Aerospace Industries ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) Близький Схід ВМС Ізраїлю Ізраїль Корвети Німеччина Суднобудування Флот

ВМС Ізраїлю одразу отримали два нових корвети класу SA’AR 6.

Про це інформує Мілітарний.

Німецька компанія ThyssenKrupp Marine Systems, 27 липня, на верфі в Кілі, передала ВМС Ізраїлю одразу два корвети класу SA’AR 6 з іменуванням INS Atzmaut та INS Nitzachon. Це останні два з чотирьох кораблів цього класу, які були замовлені близькосхідною країною, пише Naval News.

У своєму зверненні до учасників заходу та екіпажів нових кораблів керуючий директор TKMS Олександр Орельяно відзначив високий рівень професійних і особистих відносин, що встановилися з ВМС Ізраїлю.

За шість років з моменту підписання контракту до останнього часу ми разом створювали чудовий корабель, – сказав він. – Ми багато обговорювали деталі проекту, іноді навіть сперечалися. Але врешті-решт ми, замовник і підрядник, разом отримали корабель кращої якості, ніж планувалося початково.

Контракт на будівництво компанією TKMS в партнерстві з German Naval Yards чотирьох корветів класу SA’AR 6 для ВМС Ізраїлю був підписаний в травні 2015 року.

Корвет класу «Sa’ar 6». Фото з відкритих джерел

За даними ізраїльських ЗМІ, вартість придбання чотирьох кораблів для Ізраїлю склала 430 млн євро. Уряд Німеччини виділив на програму 115 млн євро. Різка першої сталі для будівництва головного корабля відбулася в лютому 2018 року.

Кораблі будуються із застосуванням технологій малопомітності та оснащуються сучасними засобами виявлення й ураження.

Довжина корветів класу SA’AR 6 – 90 метрів, ширина – 13 метрів, водотоннажність – близько 1900 тонн. Вони розвивають швидкість до 24 вузлів. Дальність плавання – 2500 морських миль. Екіпаж – близько 70 осіб.За умовами угоди, обладнання кораблів, системами озброєння та РЛС встановлюють вже після прибуття до місця базування в Ізраїлі.

Корвет класу «Sa’ar 6». Фото з відкритих джерел

Корвети будуть оснащені морським варіантом C-Dome системи ППО Iron Dome, а також ЗРК Barak 8 виробництва Israel Aerospace Industries (IAI) для ураження цілей на більшій дальності, включаючи протикорабельні ракети.

До складу озброєння також входять 76-мм артилерійська установка і 324-мм торпедні апарати.

Корвет INS «Magen» класу «Sa’ar 6». Листопад 2020. Фото: МО Ізраїлю

Передача ВМС Ізраїлю першого корвета INS Magen класу SA’AR 6 відбулася у листопаді минулого 2020 року.

Israel Aerospace Industries ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) Близький Схід ВМС Ізраїлю Ізраїль Корвети Німеччина Суднобудування Флот