fbpx
ВМС Литви поповнять ще одним тральщиком з Британії

ВМС Литви поповнять ще одним тральщиком з Британії

Балтія Велика Британія ВМС Литви Європа Литва Світ Тральщик Флот

ВМС Литви планують розширити протимінні можливості шляхом придбання третього тральщика-шукача мін типа Hunt, що виведений зі складу Королівського ВМФ Великої Британії.

Про це повідомляє Ukrainian Military Pages із посиланням на Naval News.

Раніше інформацію про це озвучували міністерства оборони Великої Британії та Литовської Республіки.

Управлінням з продажу оборонного обладнання (DESA) від імені Міністерства національної оборони Литви вже повідомило про тендер на капітальний ремонт та модернізацію корабля. Тральщик буде використовувати гідроакустичну систему Thales Sonar 2193 і систему управління протимінними засобами Thales M-CUBE.

Вартість угоди на купівлю має скласти 1 мільйон фунтів. Ще 2,5 мільйони підуть на ремонт та модернізації корабля.

Литовські Військово-морські сили в 2008 році вже придбали у Великої Британії два протимінних корабля класу Hunt: M53 Skalvis (екс-HMS Cottesmore) та M54 Kuršis (екс-HMS Dulverton). Обидва введені в експлуатацію в 2013 році.

Мінний тральщик HMS Hurworth (M39)

У грудні 2017 року Королівський ВМФ Великої Британії вивів з експлуатації два судна цього класу: HMS Atherstone та HMS Quorn, зараз вони є найбільш вірогідними кандидатами на продаж та потенційне входження до ВМС Литви.

Протимінні кораблі класу Hunt – це 750-тонні судна, що спеціалізується на активному пошуку мін, будувались Vosper Thornycroft та Yarrow Shipbuilders Limited для Королівського ВМФ Великої Британії з 1979 року. По два кораблі у свої флотах мають Греція та Литва.

Нагадаємо, що раніше стало відомо про замовлення ВМС Литви партії протимінних дистанційно керованих підводних апаратів K-STER.

Дані протимінні апарати також вибрали Військово-морські сили Бельгії та флот Нідерландів, близько 20 країн використовують апарати K-STER.

Балтія Велика Британія ВМС Литви Європа Литва Світ Тральщик Флот