fbpx
ВМС Німеччини замовляють нові розвідувальні кораблі класу 424 AGI

ВМС Німеччини замовляють нові розвідувальні кораблі класу 424 AGI

ВМС Німеччини Європа Німеччина Розвідувальні кораблі Світ Суднобудування Флот

ВМС Німеччини замовляють нові розвідувальні кораблі класу 424 AGI.

Про це інформує Мілітарний.

Як повідомляє Naval News, німецьке федеральне бюро обладнання, інформаційних технологій та технічної підтримки Бундесверу (BAAINBw) 23 червня 2021 року підписало контракт з суднобудівною компанією Lürssen Werft GmbH на проектування та будівництво трьох розвідувальних кораблів класу 424 AGI.

Ці судна повинні замінити розвідувальні кораблі попереднього покоління класу Oste: Oker, Alster та, Oste, побудовані у другій половині 1980-х років.

Ми раді, що після затвердження бюджетним комітетом Бундестагу, що Федеральне міністерство оборони довірило нам функції генерального підрядника цього важливого для флоту проекту, – заявив керуючий директор Lürssen Тім Вагнер. – Тепер ми негайно почнемо проектування і переговори з потенційними партнерами з галузі. Ми хочемо об’єднати свої ноу-хау і компетенції з можливостями інших верфей в північній Німеччині.

Перший новий розвідувальний корабель планується ввести в стрій у 2027 році.

Окрім будівництва трьох кораблів Бундесвер замовив облаштування навчально-розвідувального центру.

Сумарна вартість програми оцінюється майже в 2,1 млрд євро. Також вказується, що для виявлення кораблів і літаків, кораблі оснастять сучасним електронним обладнанням, включаючи ряд так званих національних ключових технологій.

До нових кораблів пред’являються високі вимоги не тільки по оснащенню розвідувальним обладнанням, але і системами для власного захисту від потенційних загроз.

Також, розвідники повинні при необхідності брати на себе функції штабних кораблів. Окремо наголошується на необхідності використання рушійих установок з мінімально низьким рівнем шуму.

У травні, третій фрегат Sachsen-Anhalt (F224) класу F125 офіційно був прийнятий на озброєння німецького флоту. Згідно з повідомленням ВМС Німеччини, корабель був введений в експлуатацію під час урочистої церемонії на військово-морській базі Хеппензер Гроден у Вільгельмсхафені 17 травня о 14:00.

Проектування нових фрегатів почалося ще в 2007 році. За даними Thyssen Krupp Marine Systems (TKMS), приблизно 90% корабельних систем були розроблені спеціально для програми F125. У 2011 році Міноборони німеччини замовив чотири корабля даного типу, призначені для заміни восьми фрегатів типу “Бремен”, побудованих в період з 1982 по 1990 років. Виконання контракту доручили консорціуму ARGE F125, до складу якого увійшли німецькі компанії TKMS і Lürssen .

ВМС Німеччини Європа Німеччина Розвідувальні кораблі Світ Суднобудування Флот