fbpx
ВМС отримали швидкісні човни від США

ВМС отримали швидкісні човни від США

ВМС України Одеса Україна Україна-США Флот Швидкісні катери

ВМС ЗС України отримали швидкісні RIB та RHIB човни від США в рамках матеріально-технічної допомоги.

Про це повідомляє «Мілітарний».

Урочиста церемонія передачі відбулась сьогодні 10 лютого 2021 року у Практичній гавані міста Одеса.

Посольство США в Україні повідомило про їх передачу Україні в січні 2021 року на своїй сторінці у Twitter:

Раніше США вже передавали для національного флоту швидкісні човни, одні з останніх – Willard Sea Force 730 та Sea Force 11M, 7 метрових та 11 метрових відповідно.

У цій передачі є моделі різних виробників, серед яких 10 одиниць 7-метрові човни від Metal Shark, що доступні для всіх країн-партнерів США по лінії FMS.

Швидкісні човни мають склопластикові корпусу, що забезпечує надзвичайну стійкість як у спокійній, так і в бурхливій воді, завдяки чому ця універсальна платформа ідеально підходить для широкого спектра застосувань.

Швидкісний човен виробництва Metal Shark

Також у передачі було більше 70 надувних човнів торговельної марки Wing, виробництва Wing Inflatables, що використовуються низкою підрозділів Військово-морського флоту США.

Завантаження надувного човна Wing на гелікоптер Black Hawk

Отримані човни здебільшого надійдуть до військових частин Командування морської піхоти, де відповідно до змін в організаційно-штатній структурі створені підрозділи плавзасобів на катерах.

Під час передачі допомоги командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України контр-адмірал Олексій Неїжпапа наголосив, що сьогоднішня подія ще раз підтверджує, наша сила – в єдності наших народів, військових підрозділів, загалом у єдності всього цивілізованого світу, який зараз протистоїть російській агресії.

Передача швидкісних катерів та надувних човнів від США для ВМС ЗС України

Своєю чергою аташе ВМС при Посольстві США в Україні капітан 2 рангу Пітер Меллорі заявив, що необхідно відзначити важливі кроки співпраці між США і Україною.

– На підтримку стратегічного партнерства між нашими країнами ми завжди готові допомогти вам у реалізації Євроатлантичного майбутнього й зміцненні здатності боронити свій суверенітет та територіальну цілісність, – наголосив капітан 2 рангу Пітер Меллорі.

Передача надувних човнів від США для ВМС ЗС України

Під час церемонії представникам військових частин та установ ВМС України було вручено сертифікати на передану техніку та засоби.

ВМС України Одеса Україна Україна-США Флот Швидкісні катери