fbpx
ВМС отримали тренажер для операторів гідроакустичних станцій

ВМС отримали тренажер для операторів гідроакустичних станцій

198 Навчальний центр ВМС України Гідроакустична станція Навчання НВК «Клівер» Флот

198-й Навчальний центр ВМС України отримав тренажер для навчального класу підготовки операторів гідроакустичних станцій.

Про це Defense Express повідомила директор компанії НВК «Клівер» Оксана Врублевська.

Тендер ВМС ЗС України на поставку відповідного тренажеру виграла компанія ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Технокластер» зі складу НВК «Клівер».

Поставка та монтування спеціального автоматизованого комплексу до Навчального центру ВМС у Миколаєві відбулось наприкінці 2019-го року.

Спеціальний автоматизований комплекс для навчального класу підготовки операторів гідроакустичних станцій

«На сьогодні, за нашою інформацією, триває підготовка спеціалістів з використанням поставленого обладнання. Нарікань на роботу комплексу немає. І тут важливо наголосити, що це стало можливим за рахунок копіткої роботи над технічним завданням фахівців флоту – досвідчених гідроакустиків Дмитра Глухова, Юрія Бакая та Василя Тимощука, а в питаннях реалізації – спеціалістів підприємства Віталія Філіповського, Бориса Бойка, Олега Куліша, Віталія Гнатенка і багатьох інших» – зазначила Оксана Врублевська.

Отриманий ВМС тренажер призначений для навчання операторів гідроакустичних станцій у навчальних центрах, університетах та інших освітніх організаціях, для отримання практики ефективної роботи на таких гідроакустичних системах, як МГК-335 «Платина» та МГК-345 «Бронза».

 

Обидві ці станції відносяться до ІІІ-го покоління, що почали надходити на озброєння у 60-70-х роках та встановлені на флагмані Військо-морських Сил ЗС України фрегаті «Гетьман Сагайдачний» (F130)

МГК-345 «Бронза» в свій час виготовлялась на Заводі «Красний Луч» в місті Хрустальний (колишній Красний Луч) в окупованій частині Луганської області та за часи Незалежності була розроблена її вітчизняна модернізація – «Бронза-МЭ-ЛУГАНЬ».

Розробка МГ-335 «Платина» розпочалась у 1967 році ЦНІІ «Морфизприбор», прийнята на озброєння у 1975 році та встановлювалась на протичовнові кораблі.

198 Навчальний центр ВМС України Гідроакустична станція Навчання НВК «Клівер» Флот