fbpx
ВМС відпрацювали управління корабельними групами

ВМС відпрацювали управління корабельними групами

ВМС України МБАК Навчання Олексій Неїжпапа Протидиверсійний катер «Гола Пристань» (Р241) Україна Флот

Військово-Морські Сили ЗС України провели навчання та відпрацювали управління корабельними групами.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Навчання проходили в пункті базування Одеса та в акваторії Чорного моря.

Військові моряки відпрацювали управління корабельними групами під час застосування в морських операційних зонах, маневрування в складі тактичних груп і ордерах, охорона та оборона кораблів, катерів і суден у пунктах базування та в районах розосередження.

Початком заходу стало проведення інструкторсько-методичного заняття з командирами дивізіонів, начальниками штабів, та керівництвом флотилії.

«Основною метою цих навчань було обговорення з командирами дивізіонів проблемних питань у напрямку застосування і шляхів їх вирішення, формування спільного розуміння у порядку проведення подібних заходів та під час виконання бойових завдань», – зазначив командувач ВМС ЗСУ контрадмірал Олексій Неїжпапа.

Також проведено визначення основних напрямків підготовки корабельно-катерного складу Військово-Морських Сил ЗС України на наступний рік

За командою керівника навчання, екіпажі кораблів та катерів приступили до відпрацювання корабельних та протидиверсійних навчально-бойових вправ.

Під час вправ, керівникам підрозділів було продемонстровано новітні способи та методи застосування, а також ознайомлено з сучасним озброєнням, яке надійшло до Військово-Морських Сил.

«Данні навчання були дуже важливі для особового складу національного флоту, а мету його, я вважаю досягнуто повністю», – додав командувач.

Варто зазначити, заняття проходили із використанням стандартів НАТО, а управління кораблями здійснювалось виключно англійською мовою з використанням процедур Північноатлантичного Альянсу.

Нагадаємо, під час навчань у ВМС ЗС України почали застосовувати німецькі гідроакустичні станції Cerberus.

ВМС України МБАК Навчання Олексій Неїжпапа Протидиверсійний катер «Гола Пристань» (Р241) Україна Флот