fbpx
ВМС відпрацював мінування на Азовському морі

ВМС відпрацював мінування на Азовському морі

«Кременчук» (P177) «Лубни» (P178) Азовське море Війна на Донбасі ВМС України МБАК Флот

Екіпаж малого броньованого артилерійського катеру «Лубни» ВМС ЗС України відпрацював алгоритм мінування на Азовському морі.

Про це повідомляє Український мілітарний портал із посиланням на оприлюднену інформацію прес-службою Операції Об’єднаних Сил.

МБАК «Лубни» ВМС ЗС України входить до тактичної групи «Тритон», що входить до складу Об’єднаних сил.

Екіпаж малого броньованого артилерійського катера «Лубни» відпрацював практичне виконання бойової вправи з завантаження морських донних мін на корабель, закріплення їх палубі та приведення бойової частини мін у готовність.

Перед початком вправ особовий склад ознайомився з теоретичною частиною та заходами безпеки під час проведення робіт з морськими мінами.

Незабаром для корабельно-катерної групи ВМС ЗС України буде спланований вихід в море для мінування вздовж десантно-небезпечної ділянки узбережжя на Азовському морі.

Нагадаємо, що Росія активно веде розвідку українського узбережжя на Азовському морі, один серед таких випадків був зафіксований напередодні.

Тоді в ході планової роботи з висвітлення підводної та надводної обстановки вертольотом Морської авіаційної бригади на дистанції близько 10 морських миль виявлено корабель берегової охорони ФСБ Росії «Усть-Лабинск» з бортовим номером 393, що здійснював розвідку українського узбережжя на Азовському морі.

ПСКР "Усть-Лабинск" (393)

Після кількох обльотів над акваторією якірної стоянки, морські авіатори примусили екіпаж російського корабля відійти від українського берега на відповідну відстань.

Нагадаємо, що у вересні 2018-го року на Азовському морі розпочалось формування корабельно-катерного угрупування Військово-Морських Сил ЗС України. Спочатку сухопутним шляхом було перевезено два малих броньованих артилерійських катерів – «Кременчук» (P177) та «Лубни» (P178), потім з переходом з порту базування Одеса до порту базування Маріуполь через Керченську протоку здійснили похід пошуково-рятувальне судно «Донбас» (A500) та морський буксир «Корець» (A830).

«Кременчук» (P177) «Лубни» (P178) Азовське море Війна на Донбасі ВМС України МБАК Флот