fbpx
Водолази 73 центру опановують новий апарат замкненого циклу

Водолази 73 центру опановують новий апарат замкненого циклу

73 морський центр ССО Водолазна підготовка

Водолази 73-го морського центру спеціального призначення опановують нові апарати замкненого циклу.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на опубліковані на офіційній сторінці світлини

На них помічений Draeger LAR V виробництва німецької фірми Dräger Safety AG & Co. KGaA, що зарекомендувала себе як надійне та перевірене часом обладнання.

Що це за апарат та яке його призначення ми звернулись до куратора проекту Школи військових водолазів Костянтина Миргородського:

“Апарат досить знаменитий, адже багато років ця модифікація використовується операторами NAVY SEAL. Як бачимо, апарати не нові, але враховуючи високу якість техніки Draeger, обладнання служитиме ще не один рік.”, – розказав куратор проекту Школи військових водолазів

Спецпризначенці 73-го центру з Draeger LAR V

До цього в Центрі використовувались апарати радянського виробництва типу ІДА-71П, про їх стан та можливості

“Питання заміни старих апаратів типу ІДА-71П на нові зразки стоїть дуже гостро, адже в ІДА використовується регенеративна речовина О3, яка за доступною ціною виробляється лише російським заводом в Усоллі-Сибірському. Аналогічно, підтримка запасними частинами неможлива з тих же причин.”, – додав Костянтин Миргородський

В спеціальних підрозділах СБУ та НГУ наразі використовується декілька десятків сучасних різнотипних апаратів замкненого циклу, наприклад O.M.G. Caimano та Draeger LAR 5000, але водолази найпотужнішої частина морського спецназу, 73 МЦСпП досі лишається без нового обладнання. Сподіваємося, ситуація якнайшвидше виправиться на краще.

73 морський центр ССО Водолазна підготовка