fbpx
Володимир Зеленський відвідав позиції на бахмутському напрямку

Володимир Зеленський відвідав позиції на бахмутському напрямку

Війна з Росією Володимир Зеленський Донбас Донецька область Президент Україна

Під час робочої поїздки в Донецьку область Володимир Зеленський відвідав передові позиції українських військових на бахмутському напрямку.

Новину оприлюднено на офійційному Telegram-каналі президента України в соціальних мережах.

Президент поспілкувався з військовослужбовцями та подякував їм за захист України.

«Маю честь сьогодні бути тут, на сході нашої держави, на Донбасі, і нагородити наших героїв, подякувати вам, потиснути руку. Подякувати за те, що захищаєте державу, суверенітет, схід України», – сказав Володимир Зеленський.

Під час зустрічі він вручив військовослужбовцям державні нагороди.

Зокрема, орден «Золота Зірка» від президента отримав артилерист, капітан Ілля Вергун, якому присвоєно звання Героя України. З 24 лютого 2022 року він бере участь у протистоянні збройній агресії Російської Федерації.

Ілля Вергун безпосередньо керував протитанковими розрахунками під час звільнення міста Тростянця в Сумській області, брав участь у стримуванні противника на Ізюмському напрямку. Підрозділи під його керівництвом та за особистої участі Іллі знищили велику кількість ворожої техніки.

Також під час поїздки президент відвідав військових, які проходять лікування після поранень.

Дякую за захист України і бажаю швидкого одужання. Хочу подякувати представникам Медичних сил Збройних сил України за фаховість, за роботу. До перемоги треба зберегти життя багатьом людям, які захищають нашу державу. Ви захищаєте її на своєму фронті“, – сказав Зеленський.

 

Президент не вперше відвідує передові позиції на бахмутському напрямку. Раніше, 20 грудня, Володимир Зеленський відвідав українських захисників у Бахмуті.

Президент побував на передових позиціях, нагородив бійців відзнаками та цінними подарунками. Скільки тривав візит – невідомо.

Війна з Росією Володимир Зеленський Донбас Донецька область Президент Україна