fbpx
Волонтери передадуть ЗСУ 17 безпілотників

Волонтери передадуть ЗСУ 17 безпілотників

Авіація БпА (Безпілотні апарати) Волонтери Донбас ЗСУ Україна

Волонтери передадуть ЗСУ 17 безпілотників.

Про це інформує Мілітарний.

Благодійний фонд допомоги армії «Повернись живим» спільно з волонтером Сергієм Притулою закупили для потреб Збройних сил квадрокоптери на понад 700 тис. грн. Про це йдеться на сторінці фонду у соціальній мережі Facebook.

Як повідомляють у фонді, загалом підрозділи Збройних Сил, які виконують завдання в зоні проведення ООС, отримають 17 БПЛА – це цивільні квадрокоптери виробників DJI та Autel, 10 з яких придбані за кошти зібрані Сергієм Притулою, 5 – коштом донорів «Повернись живим», ще 2 були подаровані небайдужими.

Загальна вартість закупленої техніки, включно з подарованими одиницями, складає 702 тисячі 500 грн.

Це приклад того, як у важливий для країни момент люди об’єднуються задля досягнення результату. У «Повернись живим» та Сергія одна мета – вберегти життя наших воїнів на передовій та зробити так, щоб окупанту було непереливки. За допомогою цивільних безпілотників ми можемо спростити українським захисникам виконання цього завдання й при цьому вони не зазнаватимуть втратвід ворожих обстрілів. Так, сьогодні квадрокоптери на фронті витратнийматеріал, але бодай одне врятоване за їх допомогою життя повністю перекриває всі можливі витрати, – говорить Керівник військового відділу Фонду «Повернись живим» Андрій Римарук.

Повідомлено, що доставлення квадрокоптерів на фронт здійснять співробітники Фонду.

Після цього інструктор фонду «Повернись живим» з підготовки операторів БПЛА проведе навчання із застосування та управління безпілотниками у бойових підрозділах Збройних сил, що залучені до проведення Операції Об’єднаних Сил.

Це допоможе забезпечити максимальну ефективність використання переданої техніки.

Нагадуємо, що у березні волонтери Школи Військових Водолазів доставили у Водолазну школу Збройних Сил України мобільну барокамеру.

Мобільна барокамера «Drager»

Барокамера Drager призначена для швидкого надання допомоги аварійному водолазу, і використовуватиметься для медичного забезпечення виходу в море групи курсантів Водолазної школи.

Вона необхідна для виконання курсантами водолазних спусків на глибину до 30 метрів за програмою підготовки у Водолазній школі. Наявність барокамери – обов’язкова умова під час навчання курсантів.

Авіація БпА (Безпілотні апарати) Волонтери Донбас ЗСУ Україна