fbpx
Вперше за 30 років у Сєвєродонецьку відбувся військовий парад

Вперше за 30 років у Сєвєродонецьку відбувся військовий парад

ДСНС ЗСУ Луганщина Національна поліція НГУ Парад Україна

На Луганщині вперше за 30 років відбувся військовий парад.

Про це інформує Мілітарний.

Сьогодні, 14 жовтня, вперше за 30 років у Луганській області відбувся військовий парад, повідомляє «Радіо Свобода».

Марш, приурочений до Дня захисників і захисниць України, провели в місті Сєвєродонецьку.

Центральною вулицею міста крокували більше ніж тисяча військовослужбовців Збройних сил України, Національної гвардії, Національної поліції та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Також проїхала військова техніка нових зразків.

День захисників і захисниць України – відносно молоде свято, в яке ми вшановуємо героїв країни. В цей день шанують чоловіків та жінок, що служили та служать країні.

Свято відзначається щорічно 14 жовтня. Свято Покрови, яке відзначають у цей день, здавна також вважалося днем українського козацтва та днем заснування УПА.

Державним святом День захисника України стало у 2015 році. Відповідний указ підписав на той час президент Петро Порошенко.

Свято було засновано з метою «вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві і в підтримку ініціативи громадськості».

Цим же указом президент скасував День захисника Вітчизни, який раніше відзначався 23 лютого, який за часів СРСР був відомий як День Радянської армії і Військово-морського флоту.

У серпні цього року президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким День захисника перейменував в День захисників і захисниць України.

ДСНС ЗСУ Луганщина Національна поліція НГУ Парад Україна