fbpx
ВПС Франції отримали літак А-330-200

ВПС Франції отримали літак А-330-200

Airbus Авіація Європа Закупівлі ПКС Франції Світ Франція

Повітряні сили Франції отримали свій перший стратегічний транспортний літак А-330-200 в кольорах Французької Республіки.

Про це повідомляє Міністерство оборони Франції.

Як очікується, протягом найближчого часу буде поставлений другий А-330-200.

Після приймання випробувальний центр ВПС (CEAM) проведе короткі, але інтенсивні випробування, метою яких є перевірка функціонування всіх систем літаків, їх сумісності з наземним обладнанням і аспектів технічного обслуговування для забезпечення ефективної експлуатації в складі ескадрильї.

«Центр військової авіаційної експертизи (CEAM) проведе короткі, але щільні експерименти з літаками», – розповідають у Міноборони Франції.

Перший літак А-330-200 ВПС Франції. Фото: МО Франції

Як планується, пізніше три поставлені літаки будуть перетворені в конфігурацію MRTT (Multi Role Tanker Transport).

25 серпня 2020 року Генеральна дирекція з озброєнь (DGA) уклала з компанією Airbus контракт на придбання трьох літаків A-330 в рамках оголошеного 9 червня урядового плану підтримки авіаційної промисловості.

Загальна вартість контракту склала 200 млн євро.

Перші два літаки повинні бути поставлені в кінці 2020 року, а третій – у 2022 році.

Всі три A-330 в кінцевому підсумку будуть модифіковані до версії багатоцільового транспорту-заправника A-330 MRTT (Multi-Role Tanker Transport) і приєднаються до 12 літаків цього типу, які повинні бути прийняті на озброєння до 2023 року.

Виконання поточного замовлення дозволить зняти з озброєння два застарілих літаків А-340 і два А-310 і в кінцевому підсумку спростить застосування стратегічних військово-транспортних літаків.

Нагадаємо, у кінці листопада 2020 року компанія Airbus передала НАТО третій багатоцільовий літак-запраник A-330 MRTT.

Літак для держав НАТО стане першим і єдиним A330 MRTT, який буде модифікований в конфігурацію для медичної евакуації (MEDEVAC).

Airbus Авіація Європа Закупівлі ПКС Франції Світ Франція