fbpx
ВПС Китаю отримують новітні винищувачі J-20 з вітчизняними двигунами

ВПС Китаю отримують новітні винищувачі J-20 з вітчизняними двигунами

J-20 Авіація Азія Винищувач ВПС Китаю Китай (КНР) Світ

Військово-повітряні сили Народно-визвольної армії Китаю (НВАК) отримали винищувачі J-20 з китайськими двигунами.

Про це повідомляє Мілітарний.

18 червня повітряний підрозділ дебютував з новими бойовими літаками на північному сході Китаю.

Він також продемонстрував повітряні виступи на літаках J-20 та інших винищувачах, включаючи J-16 та J-10, щоб відзначити сторіччя Комуністичної партії Китаю на колишньому місці старої Північно-Китайської авіаційної школи, повідомляє Центральне телебачення Китаю (CCTV).

Винищувач J-20 КНР. Фото з відкритих джерел

Як повідомляється, нові винищувачі J-20 оснащені китайськими двигунами WS-10.

“Мій підрозділ зараз літає на найдосконаліших вітчизняних військових літаках, і ми будемо наполегливо навчатися, щоб використати їх якнайкраще, відточувати нашу впевненість і рішучість боротися і перемагати, і виправдовувати очікування партії та людей”, – слова пілота J-20.

Даний підрозділ, в останні роки залишається першопрохідцем в польотах за новими повітряним маршрутами і в нові регіони, виконуючи місії з патрулювання прибережних районів країни, західній частині Тихого океану і ін.

“Приєднання винищувачів J-20 до передового підрозділу і іншим елітним підрозділам ВПС НВАК дозволить в подальшому підвищити боєздатність Повітряних сил і допоможе їм краще взяти на себе обов’язок по захисту суверенітету, безпеки і інтересів розвитку Китаю”, заявив представник ВПС НВАК.

Варто додати, що у травні, китайський реактивний багатоцільовий винищувач J-10C засвітився з національним двигуном WS-10B Taihang, під час навчань китайської авіації. Фото з літаком опублікувало китайське національне радіо, що стало першим офіційно продемонстрованим J-10 з WS-10.

Китайський винищувач Chengdu J-10C з двигуном WS-10B національного виробництва

Факт використання національного двигуна на винищувачі J-10 є ключовою віхою для авіаційної промисловості Китаю, адже раніше він був вимушений комплектувати свої бойові літаки двигунами російського виробництва.

Реактивний двигун WS-10B Taihang

Шлях до встановлення двигуна на серійні винищувачі був не простим, оскільки відомо про випробування J-10 з WS-10 ще з 2011 року, а на літаках з виробничої лінії Chengdu Aircraft Industry Group (CAIG) за 2019 рік все ще світились російські двигуни.

J-20 Авіація Азія Винищувач ВПС Китаю Китай (КНР) Світ