fbpx
Всі обіцяні Сполученими Штатами танки M1 Abrams прибули до України

Всі обіцяні Сполученими Штатами танки M1 Abrams прибули до України

Війна з Росією Військова допомога США Танк "Abrams" Україна

Всі 31 обіцяні Сполученими Штатами танки M1 Abrams прибули до України.

Про це повідомляє видання VOA News.

Полковник Мартін О’Доннелл, речник Сухопутних військ США в Європі та Африці, повідомив “Голосу Америки”, що всі українці, які тренувалися на танках разом з американськими військами в Німеччині, повернулися в Україну разом з боєприпасами та запчастинами до танків.

«Ми виконали свою частину домовленостей. З цього моменту вони самі визначатимуть, коли і куди вони поставлять ці сили і засоби», – сказав О’Доннелл.

Американські військові кажуть, що може пройти деякий час, перш ніж танки Abrams будуть відправлені на поле бою, оскільки українські війська повинні переконатися, що вони мають необхідні елементи підтримки на місці.

Крім того, українські військові повинні визначити, коли і де використовувати танки для досягнення найбільшого ефекту проти російських окупаційних військ.

«Я думаю, що Україна буде обдумано підходити до того, коли і де використовувати танки.Танк Abrams – це пекельна броньована машина, але це не срібна куля. Зрештою, найбільше значення має рішучість України прорватися», – сказав О’Доннелл. 

Нагадаємо, що про прибуття першої партії танків Abrams президент України Володимир Зеленський повідомляв 25 вересня.

Шлях танків Abrams в Україну

Наприкінці травня, 200 українських військовослужбовців розпочали навчання на танках M1 Abrams на американській військовій базі у Німеччині.

Програма тренувань передбачала не тільки підготовку екіпажів для експлуатації танків, але і навчання персоналу з технічного обслуговування цих бойових машин.

На початку серпня, Сполучені Штати офіційно схвалили передачу Україні першої партії танків Abrams. Основний курс підготовки екіпажів і технічного персоналу на цих танках завершився в серпні.

Спочатку планувалося, що для передачі Україні американських танків використають кошти Ініціативи сприяння безпеці України для закупівлі нової техніки у виробника.

Потім вирішили вилучити техніку із запасів армії США, перед відправкою до України танки ремонтують та переобладнують.

Штати також включили танкові бронебійні снаряди зі збідненим ураном у пакет військової допомоги Україні, який був оголошений 6 вересня.

Війна з Росією Військова допомога США Танк "Abrams" Україна