fbpx
ВСП отримала ситуаційний центр

ВСП отримала ситуаційний центр

25 Навчальний центр ВСП UNIFIER ВСП ЗСУ Україна

У Навчальному центрі Військової служби правопорядку відкрито ситуаційний центр.

Про це повідомляє Військова служба правопорядку у Збройних Силах України.

Ситуаційний центр включає у себе приміщення для тимчасово затриманих осіб, кімнати проведення допиту та обшуку, приміщення чергової зміни, навчальний клас.

Додатково включено приміщення типу «кіл-хаус» із можливістю зміни розташування мішеней з радіокерованими підйомниками.

Також є зони для занять з початкової альпіністської підготовки й проведення огляду транспортних засобів.

Ситуаційний центр у навчальному центрі ВСП

«Цей ситуаційний центр дозволяє нам відпрацювати чимало сценаріїв за профілем підготовки сучасних військових поліцейських», – розповідає начальник Навчального центру ВСП підполковник Олег Керницький.

Під час відкриття ситуаційного центру військові курсу фахової підготовки рядового складу було складено фінальний іспит, в ході якого вони продемонстрували навчально-матеріальну базу, спроможності ситуаційного центру, а також – вміння та навички здобуті в Навчальному центрі.

Фінальний іспит проводився у вигляді практичного виконання сценарію щодо дій при масових заворушеннях, наданні медичної допомоги пораненим, затриманню правопорушників та зачистки будівлі.

Центр урочисто відкрили начальник Військової служби правопорядку в ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Криштун і командир канадської тренувальної місії в Україні Unifier підполковник Сара Хір.

«Нині в нас завершується фаховий курс підготовки рядового складу ВСП, який тривав два місяці. Фінальний іспит слухачі складали саме в ситуаційному центрі», – каже підполковник Олег Керницький.

Нагадаємо, 17 грудня у Тернополі було відкрито будівлю для Військової служби правопорядку України за 4,5 млн гривень.

Для довідки: Військова служба правопорядку України (ВСП ЗСУ) – спеціальне правоохоронне формування у складі Збройних Сил Україн.

25 Навчальний центр ВСП UNIFIER ВСП ЗСУ Україна