fbpx
Вибухи в невизнаному Придністров’ї спровоковані з середини “ПМР”, – Мая Санду

Вибухи в невизнаному Придністров’ї спровоковані з середини “ПМР”, – Мая Санду

Війна з Росією Молдова РНБО Сусіди Теракт

Президентка Молдови повідомила, що вибухи на території “ПМР” спровоковані силами з середини регіону.

Про це інформує Мілітарний.

На брифінгу після засідання Ради безпеки Молдови Мая Санду зазначила, що напруження створюється для втягнення Придністров’я у війну, передає видання NewsMaker.

Також Санду додала, що є інформація про вибухи на території аеродрому в Тирасполі, про що раніше інформації не було.

Мая Санду, Президентка Молдови

За наявною нині інформацією, в спробах ескалації ситуації в придністровському регіоні залучені сили придністровського регіону. Ці сили, які виступають за війну, вони зацікавлені в дестабілізації ситуації“, – сказала вона.

Лідер невизнаного Придністров’я Вадим Красносельський звинуватив у вибухах Україну. Про це він сказав у своєму відеозверненні.

Як показали перші висновки невідкладних оперативно-слідчих заходів сліди нападів ведуть в Україну… Я припускаю, що ті, хто організував ці напади має на меті втягнути Придністров’я в конфлікт. Я можу з впевненістю сказати – не вийде“, – сказав він.

Вадим Красносєльскій, лідер самопроголошеної "ПМР"

Звернувшись до президента Молдови, він закликав “не піддаватися на провокації” та “не втягувати Молдову в агресію проти Придністров’я”.

Позиція України

А от в РНБО України заявляють, що провокації на території “ПМР” здійснені ФСБ Росії для того, аби відкрити додатковий фронт в Одеській області.

Так ворог намагається змусити Сили оборони України перетягнути сили в цьому напрямку, послабивши оборону Миколаївської області.

Друга причина провокацій – виправдання своїх дій в Україні. Під виглядом “порятунку” своїх, ворог буде виправдовувати напад на території України.

Також в РНБО вважають, що здійснюючи теракти на території “ПМР” окупанти намагатимуться від своїх злочинів в Маріуполі.

Там ідентифікували вже три місця масових поховань мирних мешканців – у Мангуші, селі Виноградне та селищі Старий Крим.

Нагадаємо, вранці, 26 квітня 2022 пролунали два вибухи в селищі Маяк. В результаті невідомі підірвали дві антени Придністровського радіотелецентру, що ретранслював російське радіо.

Міністерство внутрішніх справ «Придністровської Молдавської Республіки» стверджує, що перший вибух пролунав о 6:40, інший – о 7:05. Одна вишка була “мегаватною”, інша – “напівмегаватною”. Зазначається, що ніхто із співробітників центру не постраждав.

25 квітня 2022 року в Тирасполі близько 17:45 прогриміла серія вибухів. Вони відбулись у приміщенні, де розташовані офіси місцевого «Міністерства державної безпеки» та філіалу російської «Федеральної служби безпеки» в «ПМР».

Війна з Росією Молдова РНБО Сусіди Теракт