fbpx
Вийшло оновлення додатку “Джура”

Вийшло оновлення додатку “Джура”

Джура ДПСУ ДССТ ЗСУ Кібербезпека НГУ Призов (Строкова служба)

На початку серпня ми вже повідомляли про розробку додатку для військових – “Джура“, який покликаний замінити різноманітні російські аплікації типу ДМБ таймер, Счетчик ДМБ, ДМБ дневник, Дембель неизбежен, Таймер дембеля та інші.

Напередодні вийшло оновлення де додали пошук за подіями, нотатками, а також враховано зауваження від користувачів.

Українські строковики масово використовують аналогічні російські додатки, які спеціально націлені на цю групу військових.

На перший погляд, російські програми цілком безпечні. Як правило, це – невелика програма-асистент з простими функціями. Наприклад, вона допомагає слідкувати за часом, проведеним у війську і показує, скільки ще залишилося до дембеля. А тим часом виконує збір інформації для російських спеціальних служб. До такої інформації відноситься – геолокація, переміщення військовослужбовця, особисті дані, фото та відеоматеріали.

Такого роду інформація має високу цінність для противника.

Як відомо, те що не можливо заборонити, треба скерувати в правильне русло. Тому українські автори розробили додаток “Джура“, яка має такі ж корисні функції для наших солдат, але без передачі даних російським спецслужбам і поширення російської пропаганди.

Автор ідеї і дизайну Лук’ян Турецький. Графічний дизайнер зі Львова, солдат ЗСУ п’ятої хвилі мобілізації у 2015 – 2016 роках.

Партнер проекту і ІТ-спеціаліст з 8 річним стажем комерційної розробки Володимир Пасіка, який з 2014 по 2019 на волонтерських основах активно допомагав підрозділам ЗСУ, СБУ та МВС в боротьбі проти російського агресора.

Рекрут може слідкувати за часом, який провів у війську. А також визначати, скільки ще залишилося до демобілізації. Дані відображаються в числах і візуалізовані на часовій шкалі, де позначено «екватор» та інші дати.

Нічний режим додатку Джура

Розділ нотаток дозволить занотувати важливі події та факти. Додати фото на згадку.

Синхронізація акаунту з сервером збереже дані в нотатках. Увійшовши з нового пристрою, користувач матимете все на місці.

Календар пам’ятних дат допоможе дізнатися нові факти з історії України та не забути привітати побратимів з професійними військовими святами.

Програма має тематичні оформлення, які найкраще підійдуть до роду військ, національної гвардій чи прикордонної служби.

Чат для військових додасть живого спілкування солдатам та дозволить поділитися досвідом.

Завантажити додаток

Джура ДПСУ ДССТ ЗСУ Кібербезпека НГУ Призов (Строкова служба)